AutoRai

Mitsubishi Motors stelt deelname WRC twee jaar uit

(12/15/2005)
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft aangekondigd haar deelname aan het FIA World Rally Championship tijdelijk te staken met ingang van 2006.
Met het Mitsubishi Motors Revitalization Plan als uitgangspunt, heeft MMC een solide start gemaakt in de wederopbouw van haar business operations. Om echter verder te kunnen bouwen op deze fundamenten is MMC er van doordrongen dat alle managementbronnen zich moeten focussen op een voortdurende bevordering van het revitalization plan.

Mitsubishi Motors hoopt in 2008 weer terug te keren in het WRC, na voltooiing van het revitalization plan, dat de fiscale periode 2005 tot 2007 beslaat.

Dit besluit heeft geen betrekking op MMCâs inspanningen in de Dakar Rally. Mitsubishi Motors zal deelname aan dit evenement onveranderd voortzetten.

Beginnend met een overall kampioenschap in de Safari Rally in 1974, heeft het Mitsubishi WRC Team een spectaculair aantal van 34 overwinningen in het WRC weten te behalen. Het team sleepte vier opeenvolgende jaren - van 1996 t/m 1999 - de coureurstitel in de wacht en won de prestigieuze constructeurstitel in 1998.