PERSBERICHT - 2005-12-15

Nederlands vliegen niet duurder dan met Turkse low cost airlines

Oad kiest voor kwaliteit Nederlandse chartermaatschappijen

Reisorganisatie Oad Reizen, het op één na grootste reisconcern van ons land, zal de komende zomer nog uitsluitend met Nederlandse chartermaatschappijen naar de Turkse strandbestemmingen vliegen. Hiertoe heeft Oad een omvangrijk contract afgesloten met de chartermaatschappijen Transavia en Martinair, die dagelijks vanaf Schiphol én dagelijks vanuit de regio naar de diverse Turkse strandbestemmingen gaan vliegen.

Oad is al jaren de grootste aanbieder van pakketreizen naar Turkije. De afgelopen zomer brachten ruim 150.0000 Nederlanders hun vakantie met Oad aan de Turkse stranden door.

Kwaliteitsbesluit
Directievoorzitter Louis Frankenhuis van de Oad Groep spreekt van een kwaliteitsbesluit. Zonder al teveel om te kijken naar wat er zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld rondom chartervluchten naar Turkije, kun je stellen dat wij hiermee de Nederlandse consument tegemoet komen. Er bestaat in de markt een grote behoefte aan duidelijkheid omtrent het charteraanbod, zowel bij de consument als bij de reisbureaus. Als puur Nederlandse reisorganisatie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat, voelen wij ons de aangewezen partij om die duidelijkheid te verschaffen.

Dagelijks vanaf Schiphol en vanuit de regio naar Turkije Frankenhuis toonde zich bijzonder in zijn nopjes met het vliegaanbod dat Oad Reizen nu naar Turkije biedt: We vliegen dagelijks vanaf Schiphol, en daarnaast ook nog eens dagelijks vanaf de luchthavens van Groningen, Enschede, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam. Vluchten naar Antalya en Dalaman bieden we vanaf alle vijf de Nederlandse regionale luchthavens aan, naar Bodrum vliegen we vanaf vier luchthavens en de luchthaven van Izmir vliegen we regionaal aan vanaf Eindhoven en (nieuw) Groningen. Daarnaast weten we dat de vluchtschemas van Nederlandse maatschappijen over het algemeen ook gunstiger zijn dan die van bijvoorbeeld Turkse airlines. Dat vertaalt zich in veel gevallen in vaste vertrek- en aankomsttijden voor onze passagiers. Beter kunnen we ons streven naar kwaliteit niet vertalen.

Overige Europese bestemmingen
Ook op andere Europese strandbestemmingen zal Oad bijna zonder uitzondering met Martinair en Transavia gaan vliegen. De enige uitzonderingen vormen onze reguliere lijndienstvluchten met Air Malta naar Malta en met de TAP naar de Azoren. Op onze vluchten naar Mallorca zullen wij bovendien naast Transavia en Martinair ook de reguliere lijndienst van Air Berlin inzetten.

Reclame-offensief
Frankenhuis stelde dat het inzetten van Nederlandse chartermaatschappijen voor de reisconsument geen prijsverhogend effect lijkt te hebben. Wij verwachten dat de klant voor zijn pakketreis niet duurder uit zal zijn. Eerste prijsvergelijkingen geven een indicatie dat de prijsverschillen tussen Oad en concurrenten die met Turkse airlines vliegen vrijwel nihil zijn. In een flink aantal gevallen zijn we zelfs goedkoper. We kunnen de consument voor hetzelfde geld dus meer zekerheid bieden. Gezien hetgeen zich vorig jaar rondom Turkse low cost luchtvaartmaatschappijen heeft afgespeeld, verwachten wij derhalve dat de reisconsument massaal voor Nederlands vliegen zal kiezen. Oad kondigde aan een stevig reclame-offensief rond dit thema te ontwikkelen.

Zie ook: Schiphol vluchtschema Turkije zomer 2006 Regionaal vluchtschema Turkije zomer 2006