Gemeente Sittard-Geleen

Toch meer groen rond Lindenheuvel

Sittard-Geleen, 15-12-2005 - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de media wordt de hele strook grond langs de Burgemeester Lemmensstraat tot en met de hoek met de Urmonderbaan toegevoegd aan het natuurgebied Hof van Limburg. Het natuurgebied Hof van Limburg beslaat in zijn totaliteit circa 39 hectaren. Dat is inclusief tien hectaren grond van Chemelot. In ruil voor deze tien hectaren mag Chemelot bouwen op het terrein van het huidige opleidingscentrum. De gemeente Sittard-Geleen en Chemelot hebben hierover afspraken gemaakt.

Om te voorkomen dat deze gebouwen teveel grondoppervlakte in beslag nemen en daardoor te weinig in het groen liggen, worden delen van de gebouwen 8 en 12 meter hoog. Om die zelfde reden wordt het bouwterrein in noordelijke richting met circa 0,8 hectare vergroot. Deze bebouwing zal overigens door de huidige geluidswal vanuit Lindenheuvel nauwelijks zichtbaar zijn.

Voor de gebouwen wordt een fiets- en wandelpad aangelegd zodat er vanuit Lindenheuvel een goede aansluiting is op dit nieuwe deel van de Hof van Limburg.

Begin 2006 wordt begonnen met de inrichting van deze tien hectaren groen. Naar verwachting zal het project eind dit jaar zijn afgerond. Het wijkplatform Lindenheuvel is in november voor het laatst geïnformeerd over de ontwikkelingen tot dan toe en wordt tijdens het eerst volgend overleg in januari geïnformeerd over de laatste stand van zaken.

De status van Graetheide is onveranderd. Dat geldt evenzeer voor het gebied de Lexhy.

De planontwikkelingen rondom de Research Campus Geleen krijgen verder vorm binnen Chemelot.