Ingezonden persbericht


Persbericht van de Diabetesvereniging Nederland

Hulp bij keuze nieuwe zorgverzekering

Diabetesvereniging opent Zorglijn

LEUSDEN, 15 december 2005 - Met de opening van de DVN Zorglijn én het aanbieden van keuzeondersteunende informatie via website www.dvn.nl en maandblad Diabc, helpt de Diabetesvereniging Nederland met ingang van vandaag haar leden bij het kiezen van een zorgverzekering. Mensen met diabetes die nog niet lid zijn van de grootste patiëntenvereniging van ons land, hebben nu dus nog een reden om zich snel aan te sluiten.

Iedereen hoort inmiddels een aanbod van zijn of haar zorgverzekeraar in de bus te hebben gehad. Je hoeft echter niet automatisch voor dat aanbod te kiezen. Integendeel, je kunt kiezen uit de vele polissen van alle zorgverzekeraars. Er zijn diverse websites die daarbij hulp bieden. Kiesbeter.nl van de overheid is daar een voorbeeld van. In de praktijk blijkt het nog een hele klus om de juiste keuze te maken via dit soort algemene websites. Ze geven een algemene indruk. Maar wat als je geen toegang tot internet hebt of niet zo bedreven bent in het gebruik van de computer? En wat als u heel direct vragen hebt over een bepaalde polis en uw eigen diabetes, uw eigen persoonlijke situatie? Kiezen voor een polis is echt maatwerk. Het gaat om uw situatie. Persoonlijke hulp kan uitkomst bieden. De DVN biedt dit. Alleen aan haar leden!

De DVN geeft door het vergelijken van polissen, neutrale informatie over wat zorgverzekeraars mensen met diabetes bieden. Daarvoor heeft de DVN richtlijnen ontwikkeld die aangeven waar goede diabeteszorg aan moet voldoen. Iedere zorgverzekeraar heeft het aanbod van de DVN gehad om zich hierover door de DVN te laten adviseren. Met een aantal zorgverzekeraars heeft de DVN intensief meegewerkt aan de totstandkoming van het diabeteszorgbeleid.

De DVN Zorglijn is onderdeel van de Diabeteslijn en is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur: (033) 463 05 66 en per e-mail: zorglijn@dvn.nl. Verder is de keuzeondersteunende informatie te vinden in een alleen voor leden toegankelijk gedeelte van website www.dvn.nl. Ons maandblad Diabc van januari is een special over het nieuwe zorgstelsel en is eveneens alleen voor leden verkrijgbaar.

De Diabetesvereniging Nederland in 2006:


· de DVN Zorglijn, onderdeel van de Diabeteslijn waar uitsluitend leden terecht kunnen met vragen over het nieuwe zorgstelsel


· geheel vernieuwde website www.dvn.nl met exclusief ledengedeelte (vanaf heden, maar voltooid per 1 februari)


· voortaan uitsluitend voor leden en donateurs: maandblad Diabc


· vier keer per jaar in zes regionale edities de Diabetes Actiefkrant met alle landelijke en lokale activiteiten van de DVN (ook verkrijgbaar voor niet-leden)


· vier keer per jaar SugarKids, het blad voor kinderen met diabetes van 6 tot 13 jaar


· vier keer per jaar Sugar.nl, het blad voor jongeren met diabetes van 12 tot 22 jaar

__________________________________________



Ingezonden persbericht