Gemeente Rotterdam

Nr. 221
15 december 2005

Parkeertarieven 2006 vastgesteld

Parkeertarieven op straat alleen gecorrigeerd voor inflatie

De parkeertarieven bij de parkeerautomaat voor 2006 worden niet verhoogd. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten alleen de jaarlijkse inflatiecorrectie toe te passen. Ook de tarieven van andere parkeerproducten, zoals parkeervergunningen en dagdeelkaarten, worden alleen met het inflatiepercentage verhoogd. Uitzondering hierop zijn de parkeergarages. Stadstoezicht is bezig alle gemeentelijke garages te renoveren. Dit renovatieprogramma is in januari 2007 afgerond.

Verkeerswethouder Stefan Hulman: '2006 wordt het tweede jaar op rij dat de tarieven niet worden verhoogd, we corrigeren alleen voor inflatie. In Rotterdam gebruiken we betaald parkeren om de stad bereikbaar en leefbaar te houden, niet om eraan te verdienen. Alle inkomsten van betaald parkeren investeren we ook nog eens in parkeervoorzieningen, zoals de renovatie en nieuwbouw van parkeergarages en P+R terreinen. En dat zullen we de komende jaren ook voortzetten.'

Tarieven bij de parkeerautomaat zijn afhankelijk van de parkeerdruk in die straat. Het duurste tarief in 2006 bedraagt 9 minuten per 50 eurocent (geldt voor een beperkt aantal dagdelen in enkele straten in het centrum), het goedkoopste is 24 minuten per 50 eurocent. Een volledige opsomming van alle tarieven per straat is te vinden op www.rotterdam.nl/parkeren. Daar staat ook een opsomming van de tarieven van de parkeerproducten.

noot voor de redactie/