Partij van de Arbeid


Den Haag, 15 december 2005


Aanvullende vragen van de leden Hamer en Stuurman (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


over de gevolgen van het faillissement van Kids Concern


1

Bent u bekend met het feit dat sommige kinderopvangondernemers ouders sommeren, al dan niet met inzet van deurwaarders, om de door Kids Concern niet-betaalde rekeningen voor de opvang van hun kind op korte termijn zelf te voldoen?


2

Bent u daarnaast bekend met het feit dat het hier om honderden gevallen gaat met rekeningen van duizenden euro's, dit terwijl de ouders zelf aan al hun verplichtingen hebben voldaan?


3

Bent u bereid de oproep van BOinK aan de Kinderopvangondernemers om ouders een aantal weken respijt te geven, te ondersteunen?


4

Is het u bekend dat de ouders niet alleen geen invloed hadden op keuze van hun werkgever om met Kids Concern in zee te gaan, maar zelf ook soms gedwongen werden om alle betalingen via Kids Concern te laten lopen?


5

Bent u bereid om te bezien of het mogelijk is om de belastingdienst de over de maand december betaalde ouderbijdrages terug te laten vorderen?


6

Bent u bereid om te proberen,gelet op de urgentie van deze zaak, op korte termijn samen met de sector en het waarborgfonds tot een oplossing voor de gedupeerde ouders te komen?


Toelichting: deze vragen zijn aanvullende vragen op de vragen van het lid Smilde (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de gevolgen van het faillissement van Kids Concern (ingezonden 6 december 2005) (kenmerk 2050604450)