Ingezonden persbericht


Eurinpro ontwikkelt distributiecentrum van 30.000 m² voor GEFCO in Polen

Warschau, 15 december 2005 - Eurinpro ontwikkelt een distributiecentrum van 30.000 m² voor GEFCO in een nieuw logistiek gebied in Grodzisk Mazowiecki, Polen. GEFCO groeit snel in Polen en het huidige distributiecentrum van 10.000 m² in Grodzisk Mazowiecki is te klein geworden.

Eurinpro heeft voor GEFCO een stuk land van 70.000 m² gevonden voor het nieuwe distributiecentrum van 30.000 m². Het terrein ligt maar vier kilometer van het bestaande distributiecentrum en 25 kilometer van de hoofdstad Warschau en heeft een goede aansluiting op de geplande snelweg A2. "GEFCO is zeer te spreken over de locatie die we voor hen hebben gevonden," zegt Rafal Bochenek, country manager van Eurinpro in Polen. "Dat ze in dezelfde stad kunnen blijven, slechts vier kilometer van hun huidige distributiecentrum, was een van de doorslaggevende factoren bij hun besluit. Ook is GEFCO erg tevreden met de kosteneffectiviteit van de oplossing; ze huren het depot van Eurinpro, wij zijn de lange termijn investeerder in het project."

Eurinpro ontwikkelt het project in twee fasen van 15.000 m² en zal dertig loading docks en één overheaddeur hebben. Het gebouw heeft een vloercapaciteit van 50 kN/ m² met een vrije hoogte van 10 m en een zeer platte vloer (3 mm per 2m / din 18202 Tabelle 3 Zeile 4) en is ontworpen naar de hoge standaardspecificaties van GEFCO. Naast de opslagruimte, zal de op maat gemaakte constructie ook service rooms, ruimtes speciaal ontwikkeld voor de opslag van gevaarlijke goederen (ADR) en een parkeerplaats omvatten. Op dit moment worden de dakwerken afgewerkt. In april 2006 zal GEFCO het distributiecentrum in gebruik nemen.

Over Eurinpro

Eurinpro ontwikkelt en investeert in logistieke vastgoedoplossingen op maat. Eurinpro ontwikkelt geen standaardprojecten die het vervolgens te huur of te koop aanbiedt, maar ontwikkelt altijd op verzoek van een klant. Eigen adviseurs van Eurinpro beheren alle aspecten van de projectontwikkeling, van aankoop van de grond tot financiering en supervisie van onderaannemers. Eurinpro koopt de grond zelf aan, waardoor de klant geen financieel

eigendomsrisico voor het project draagt.

Eurinpro is actief in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Japan en de VS. Vanuit deze landen heeft Eurinpro de laatste vijf jaar distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van 1 miljoen m² en een waarde van EUR 750 miljoen. Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Eva Rijser

PR21

Tel.: 023-555 3263

E-mail: eva.rijser@pr21.nl

Rafal Bochenek

Country Manager Central and Eastern Europe, Eurinpro

Tel.: +48 22 337 82 66

E-mail: info@eurinpro.com

Geert Vanhees

Marketing Director, Eurinpro

Tel.: +32 2 263 40 69

E-mail: geert.vanhees@eurinpro.com