Gemeente Harderwijk


Veel meer parkeerplaatsen voor auto en fiets bij NS-station

Het parkeerterrein bij het NS-Harderwijk wordt met 83 parkeerplaatsen uitgebreid tot 323 plaatsen. Het aantal fietsklemmen bij station Harderwijk gaat van 779 naar 960. Dit is het resultaat van nauwe samenwerking van de gemeente Harderwijk, NS en ProRail. De verbetering begint dezer dagen en is rond maart gereed. Autogebruikers moeten rekening houden met enige overlast. Fietsers kunnen gebruik maken van de tijdelijke fietsenstalling. De verlichting van het parkeerterrein wordt verbeterd.

De nieuwe fietsenstalling, op de plek van de huidige stalling, gaat meer ruimte bieden zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten. Tijdens de ombouw worden er tijdelijke fietsenrekken neergezet. De reizigers wordt verzocht om tijdens de bouw hun fiets in deze tijdelijke stalling te plaatsen.

De vernieuwing van de fietsenstalling in Harderwijk is onderdeel van het project Ruimte voor de Fiets, waarbij ProRail fietsenstallingen op stations vernieuwt. Inmiddels zijn ruim 250 stallingen in Nederland gebouwd. Nu al komt bijna 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in Harderwijk nog meer te stimuleren.