Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 50

Nieuwe verordening klachtenbehandeling

De Verordening Ombudscommissie gemeente Harderwijk 2005, door de gemeenteraad vastgesteld in zijn openbare vergadering van 16 juni 2005, treedt in werking op 1 januari 2006. Op dat tijdstip wordt de verordening op de Klachtencommissie 2000 zoals vastgesteld bij raadsbesluit van 18 mei 2000, ingetrokken.

De nieuwe verordening ligt met ingang van vandaag voor eenieder ter inzage in de Stadswinkel en staat op www.harderwijk.nl.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 255.

Horecavergunning grand café Alleman (De Bogen)

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om een drank- en horecawetvergunning te verlenen aan stichting Eetcafé De Bogen, Triasplein 1. Op grond van artikel 9 van de Drank- en horecawet is een bestuursreglement vastgesteld. Het reglement waarborgt dat de verstrekking van alcoholhoudende drank op sociaalhygiënische wijze geschiedt. Aan de vergunning worden conform artikel 4 het eerste lid, voorschriften verbonden die gelet op de plaatselijke en regionale omstandigheden nodig zijn ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank die uit een oogpunt van ordelijk economische verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De aanvraag en het bestuursreglement liggen ter inzage in de Stadswinkel tot en met donderdag 26 januari. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn hun (bij voorkeur schriftelijke) zienswijze kenbaar maken.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 446.

Budgetten stads- en dorpsvernieuwing 2006

Burgemeester en wethouders hebben het voorstel voor het Volumebesluit Stads- en Dorpsvernieuwing 2006 toegezonden aan de commissie Ruimte en ter vaststelling (bij begrotingswijziging) aan de gemeenteraad voor de vergadering van 19 januari 2006.

In het jaarlijkse Volumebesluit SDV worden voorstellen gedaan voor de verdeling van de beschikbare middelen voor stads- en dorpsvernieuwing in afzonderlijke deelbudgetten voor diverse doelen. Het gaat dit jaar om de deelbudgetten voor: - subsidiëring van verhuis- en herinrichtingskosten aan huurders van woningen in Stadsdennen-Oost waaraan voorzieningen worden getroffen; - subsidiëring van particuliere rijks- en gemeentelijke monumenten op grond van de gemeentelijke Subsidieverordening stads- en dorpsvernieuwing.

Het voorstel voor het Volumebesluit SDV 2006 ligt in de Stadswinkel van het Stadhuis voor een ieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over dit schema schriftelijk naar voren brengen tot en met 17 januari. Schriftelijke reacties dienen te worden gezonden aan Burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Financiën & Control, tel. 411 347 en 411 272.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Jazzdreef 6: berging
- Oosteinde 17: hekwerk en reclamezuil - Jac. Perkstraat 14: uitbreiden woning

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Drift 2: vluchttrap en hekwerk met poort - Molenweg 28: woning met bijgebouwen - De Savornin Lohmanlaan kavel 135: garage en verlengen carport

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Bruggestraat 6, 8 en 10: voorgevel (6) en panden (8 en 10)

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan:

Ter inzage van 8 t/m 29 december: - Wouterskampen 28: uitbreiden woning

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand (bouw)plan:

Ter inzage van: 15 december 2005 t/m 26 januari 2006 - Ariadreef 4, 5, 6, 7 en 8: gewijzigd plaatsen woonwagens

De aanvraag en het ontwerp-besluit liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Boegmeen 18: dakkapel
- Kranenburglaan 6: uitbreiden woning - Schippersmeen 87: uitbreiden woning - Schippersmeen 89: uitbreiden woning - Zeggemeen 50: vernieuwen berging en uitbreiden entree - Zeggemeen 51: uitbreiden woning en vernieuwen berging - Pijlkruidmeen 37: uitbreiden woning - Pijlkruidmeen 38: uitbreiden woning - Eekhoornlaan 8: uitbreiden woning - Hierdenseweg 72: garage

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Operettedreef 66: gewijzigd uitvoeren bouwplan - Barbershopdreef 1: woning - Dennenlaan 17: wijzigen kap

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Boerhaavelaan 4/Gelreweg 8: timmerfabriek en garagebedrijf - Dorpshuisweg 9: gedeeltelijk slopen kleedkamers

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.