1e persbericht van donderdag 15 december 2005

Eindhoven 15-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dertien aanhoudingen bij drugsactie in centrum

In het centrum van Eindhoven heeft de politie woensdagavond weer aandacht besteed aan drugsoverlast. Tijdens de actie werden dertien aanhoudingen in verband met drugs verricht. Vier van deze verdachten zitten nog vast. De andere negen zijn met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Ook verhoorde de politie nog een 22-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Eindhoven. De man wordt verdacht van het verkopen van een gestolen fiets aan de vrouw op het Stationsplein. De fiets werd in beslag genomen door de politie. Beide verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd

Op de Hermanus Boexstraat bemoeiden rond 21.00 uur een 31-jarige man uit Valkenswaard en een 42-jarige Eindhovenaar zich met de aanhouding van een 46-jarige man uit Valkenswaard die drugs aan het gebruiken was. Hierbij werd een agent door de 42-jarige verdachte geslagen. De 31-jarige verdachte verzette zich zo hevig dat de politie pepperspray moest gebruiken om de man tot bedaren te brengen. De 46-jarige man is na verhoor naar huis gestuurd. De twee verdachten, die zich bemoeiden met de aanhouding, zitten nog vast.

Eerder die avond werden op de Hermanus Boexstraat twee drugsgebruikers uit Eindhoven (47 en 52 jaar) aangehouden. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

In de Boschdijktunnel werd rond 20.30 uur een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs en is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Ook op de Rechtestraat werden rond 22.30 uur drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Rotterdam die verdacht wordt van handel in drugs. Bij hem werden negen bolletjes cocaïne aangetroffen. Hij is ingesloten op het politiebureau. De twee andere verdachten, een 32-jarige man uit Valkenswaard en een 37-jarige Eindhovenaar, worden in verband gebracht met het gebruiken van drugs en zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Op het Stationsplein werden rond 22.45 uur vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee Eindhovenaren van 40 en 25 jaar. Zij worden verdacht van het kopen van drugs bij een 19-jarige Eindhovenaar en een 13-jarige Eindhovense. Deze laatste twee zijn eveneens aangehouden. Het viertal kon na verhoor naar huis.

Eindhoven: Man verzet zich hevig tegen aanhouding na omgooien klikos

De politie kreeg woensdagavond een melding dat op de Elckerlyclaan ruim tien klikos waren omgegooid door een man. De politie ging ter plaatse en hield rond 23.20 uur een 20-jarige Eindhovenaar aan. De man werkte niet mee toen de politie hem aansprak en verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Jan Stevensstraat is tussen woensdag 13.00 uur en donderdg 1.30 uur ingebroken. Weggenomen werden geld, een computer, een playstation en computerspelletjes. De dader kwam binnen via de voordeur.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Vlierdenseweg zijn woensdag tussen 14.55 en 18.00 uur 1.678 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 144 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Geldrop: Verdachten aangehouden na wegnemen winkelvlaggen

Op de Jan van Geldropstraat is donderdag rond 2.00 uur een 20-jarige inwoner van Mierlo aangehouden. Kort daarna meldde zich een tweede verdachte op het politiebureau in Geldrop. Agenten betrapten de twee verdachten toen ze aan een vlag van een winkel aan de Heuvel aan het trekken waren. Toen de mannen de politie zagen sprongen ze op hun fiets en gingen er vandoor. De politie wist één van hen op de Jan van Geldropstraat aan te houden. De tweede verdachte meldde zich later. Verder onderzoek wees uit dat de mannen verdacht worden van het wegnemen van drie winkelvlaggen, van het lostrekken van een winkelvlag, van vernieling van een prullenbak en van het ophangen van een fiets in een lantaarnpaal. De vlaggen worden teruggegeven aan de gedupeerde winkels in Geldrop. De twee verdachten mochten na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lage Mierde: TV en digitale fotocamera gestolen

Bij een inbraak in een woning aan het Wellenseind zijn woensdag tussen 8.15 en 21.00 uur een TV en een digitale fotocamera gestolen. Een raam aan de zijkant van het pand werd vernield om binnen te komen.

Lierop: Ruim tachtig bekeuringen voor te hard rijden

Op de Rijksweg zijn woensdag tussen 19.15 en 20.55 uur 890 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 82 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 128 km/u.

Mierlo: Aangehouden na mishandelen zus

Voor de woning van haar 45-jarige zus in Mierlo is woensdag rond 22.50 uur een 44-jarige vrouw uit Mierlo aangehouden. Ze zou haar zus hebben geslagen en geschopt. Ook werden kleding en een kerstkrans vernield tijdens de mishandeling. Het slachtoffer liep verwondingen in haar gezicht en aan haar benen op en stelt zich onder doktersbehandeling. De verdachte vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht ze naar huis. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.