Mesos Medisch Centrum


15 december 2005

Mesos Medisch Centrum krijgt ´Smiley´ voor Kinderafdeling

De Vereniging Kind en Ziekenhuis heeft Mesos Medisch Centrum in Utrecht een `Smiley' toegekend voor de Kinderafdeling. Mesos Medisch Centrum is na het St. Antonius Ziekenhuis het tweede ziekenhuis in de regio Utrecht dat deze onderscheiding toegekend krijgt.

De vereniging kent Smileys toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun kindgerichte voorzieningen. Dit op basis van vastgestelde eisen. Na het laatste onderzoek van de vereniging naar de kindgerichtheid van de ziekenhuizen, kon in april dit jaar aan zeven ziekenhuizen een Smiley worden toegekend voor de Kinderafdeling. Mesos is het nu negende ziekenhuis dat een Smiley ontvangt voor de Kinderafdeling.

De kinderartsen en Kinderafdeling van Mesos Medisch Centrum zijn zeer verheugd met deze onderscheiding. Heleen Blokland, kinderarts: "De Kinderafdeling van Mesos biedt op een prima manier kindgerichte zorg. Eerder ontvingen we het certificaat voor borstvoeding van het WHO/Unicef. En nu hebben we dan ook een Smiley. Heel bijzonder, want Mesos is het eerste ziekenhuis dat zowel over een Smiley als over het certificaat Borstvoeding beschikt."

Meer informatie over Vereniging Kind en Ziekenhuis is te vinden op www.kindenziekenhuis.nl.