Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 13 december 2005

Verkoop grond aan Essent
In verband met de bouw van een aantal woningen wil Essent een compact trans-formatorstation plaatsen aan het Hoog Spul in Hilvarenbeek. Het college heeft besloten het hiervoor benodigde perceel - met een grootte van 14 m² - te verkopen aan Essent Netwerken BV.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Verordening naamgeving en huisnummering
Binnen de overheid wordt een groot aantal basisgegevens (van ondermeer personen en panden) geregistreerd en bijgehouden. Het kabinet wil deze basisgegevens gaan stroom-lijnen en richt daarvoor een zestal zogeheten authentieke basisregistraties in. Eén van die registraties is de basisregistratie adressen. Deze registratie zal worden bijgehouden door gemeenten en verplicht gebruikt worden door alle overige overheidsorganisaties (die deze gegevens dus niet langer zelf verzamelen en registreren).
Om te kunnen voldoen aan de eisen die de wet stelt aan authentieke basisregistraties, moeten uitvoeringsregels en -voorschriften worden opgesteld. De verordening naamgeving en huisnummering - waarin deze regels en voorschriften zijn vervat - wordt ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Uit eerdere collegevergaderingen

Herdenkingskapelletje Spruitenstroompje
Gilde O.L.V. Broederschap uit Biest-Houtakker heeft het plan opgepakt om een Maria-kapelletje te plaatsen nabij de brug over het Spruitenstroompje (bij de Biestsestraat). Er is gekozen voor deze plaats omdat er - volgens een oude legende - een Mariabeeldje in het Spruitenstroompje is gevonden.
Het college heeft besloten mee te werken aan de realisering van dit kapelletje en de daarvoor benodigde procedures en acties.