Socialistische Partij

OV-taxi zo duur dat Hoorns verpleeghuis eigen taxibedrijf begint

15-12-2005 * In Noord-Holland Noord werd van de zomer bekend dat de OV-taxi de ritprijs gaat verhogen met 20%. De SP vond die verhoging veel te hoog en heeft dat ook tegen de gedeputeerde gezegd. De Gedeputeerde was niet van plan er iets aan te doen. De ritprijs was over het geheel genomen nog altijd laag, vond hij.

Daar zit je dan als bejaarde. U moet het maar van uw AOW zien te doen, die ritprijs, krijg je dan te horen. Een verpleeghuis in Hoorn heeft nu het plan opgevat om een eigen taxibedrijf op te zetten voor haar bewoners. Een van de redenen is die ritprijsverhoging ineens van 20%. Maar dat is niet de enige reden: er zijn ook heel veel klachten over het OV-taxibedrijf dat bij de provinciale aanbesteding in de prijzen is gevallen. Klachten over de service en zo voort.

De SP vindt het heel goed dat het verpleeghuis actie onderneemt. Petje af, die hebben echt hart voor hun zaak. Maar de SP vindt wel dat het niet zo kan blijven: de gedeputeerde moet ingrijpen en ervoor zorgen dat het OV-taxivervoer goed en acceptabel is. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.
Zie ook:
* Schriftelijke vragen over OV-taxi