Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (15/12)

TILBURG, 15 december 2005

Politie zoekt eigenaren gestolen fietsen

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark is op zoek naar de rechtmatige eigenaren van 20 fietsen die zijn aangetroffen op 6 december jl. bij een inval bij een fietsendief. Agenten hebben die dag, zoals eerder gemeld, aan de Kasteleinslaan in Tilburg een 37-jarige Tilburger aangehouden. Later die middag werd nog een 40-jarige Tilburgse aangehouden die samen met hem de voorafgaande nacht aan de Statenlaan, de Professor Cobbenhagenlaan en Station Tilburg West in totaal 8 tot 10 fietsen gestolen had. Tot op heden kunnen de meeste aangetroffen fietsen echter niet teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaren omdat de aangiftes ontbreken.

De aanhouding vond plaats naar aanleiding van twee meldingen die nacht. Zowel aan de Statenlaan als de Professor Cobbenhagenlaan kreeg de politie om kwart over één en half twee de melding dat men fietsen op een aanhangwagen aan het laden was. Aan de hand van het kenteken kwam de politie uit bij de 37-jarige Tilburger. Bij hem werden op de achterplaats, in de schuur en op de aanhangwagen die voor de woning stond bij elkaar 20 fietsen aangetroffen en in beslag genomen. Helaas zijn er tot op heden maar twee fietsen aan de hand van aangiften uit deze partij teruggebracht kunnen worden op de rechtmatige eigenaren.

De politie roept gedupeerden van fietsendiefstal op om alsnog aangifte te doen. De politie is in verband met deze specifieke zaak met name op zoek naar de eigenaren van de aangetroffen fietsen waarvan een deel gestolen is aan de Statenlaan, de Professor Cobbenhagenlaan en Station West in de nacht van 5 op 6 december jl.

Doe altijd aangifte
Dit onderzoek geeft het belang aan om altijd aangifte te doen als men slachtoffer is van een misdrijf. Bij de politie MW-Brabant kan dat op verschillende manieren. Natuurlijk kan een slachtoffer aangifte doen op het politiebureau. Het makkelijkste gaat dat na een afspraak via 0900-8844. Het kan voor veel zaken ook via internet
(www.politiemwb.nl) en telefonisch.

178 dagen de cel in

TILBURG Agenten van het biketeam hebben gistermiddag, om kwart over drie, aan de Ringbaan West in Tilburg een 33-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man moet nog een straf van 178 dagen uitzitten.

Politie ruimt hennepkwekerij in Hasseltstraat

TILBURG In een schuur achter de woning van een 17-jarige jongen uit Tilburg heeft de politie gistermiddag rond kwart voor zes een in werking zijnde hennepkwekerij met 996 planten aangetroffen. Dat gebeurde in de Hasseltstraat in Tilburg. De 17-jarige jongen werd aangehouden en na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld. Agenten hebben wat toppen van de kwekerij voor nader onderzoek bemonsterd. De rest werd na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de eigenaar van de kwekerij maakt de politie proces-verbaal op.

Inbrekers nemen computer en Rolex horloge mee

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan de Nunspeetstraat in Tilburg hebben inbrekers een computer en een Rolex horloge weggehaald. De inbraak is gisteren tussen 12.00 en 20.00 uur gepleegd. Om binnen te komen vernielden de inbrekers een raam naast de voordeur. De politie heeft van de 37-jarige benadeelde een aangifte opgenomen.

Bekeuringen bij verlichtingscontroles

TILBURG Gisteravond hebben agenten bij een fietsverlichtingscontrole aan het Korvelplein 12 bekeuringen uitgeschreven. Aan de Academielaan in Tilburg werden vanmorgen tien fietsers bekeurd die de verlichting van hun tweewieler niet in orde hadden. Aan de Tatraweg werden vanmorgen 19 fietsers bekeurd.

Een beetje gedronken en geen rijbewijs

TILBURG Gisteravond rond kwart voor tien hebben agenten aan de Korvelseweg in Tilburg een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man gedronken had. Na een ademanalyse in het politiebureau bleek dat de man geen strafbare hoeveelheid alcohol op had. Hij blies net onder het wettelijke minimum. Verder bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Voor dit laatste kreeg de man alsnog een bekeuring.

Politie vindt hard- en softdrugs in woning Ardennenlaan

TILBURG Gistermiddag verleende de politie aan de Ardennenlaan in Tilburg assistentie aan een deurwaarder in verband met een civiele beslaglegging. Tijdens deze beslaglegging vindt de politie op een tafel in de woonkamer een zak met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Op de zolderverdieping van deze woning wordt een hennepkwekerij aangetroffen, die vermoedelijk net was geoogst. De assimilatielampen brandden wel maar de planten waren uit de potten gehaald. Op diverse andere plaatsen in deze woning vond de politie nog meer verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne. De hoofdbewoner wist de benen te nemen, maar staat gesignaleerd. In de woning was ook nog een 36-jarige Tilburger, die werd wel aangehouden en is in verzekering gesteld. De lampen en andere randapparatuur die gebruikt werden bij de hennepteelt zijn vernietigd, na overleg met justitie. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk / Carel Bouman