Gemeente Bernheze


Informatieavond Plein 1969, Heeswijk-Dinther

Sinds enige tijd zijn de gemeente Bernheze en Nieuwenhuizen-Daandels uit Uden bezig met de planvorming voor de herontwikkeling van een locatie aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Deze locatie bestaat uit het voormalige postkantoor aan Plein 1969, nummer 5, twee woonhuizen aan Plein 1959, nummers 1 en 3 en twee woonhuizen aan Hoofdstraat 4 en 6. Op deze locatie wil Nieuwenhuizen-Daandels een nieuw complex realiseren met een parkeerkelder, commerciële ruimte op de begane grond en twee verdiepingen met in totaal 18 appartementen.

Om de voorgestelde ontwikkeling mogelijk te kunnen maken zal voor een deel van het plangebied de bestemming gewijzigd moeten worden. Dit zal gebeuren door middel van een wijzigingsprocedure op grond van artikel 11 WRO. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in het vigerende bestemmingsplan Centrum Heeswijk-Dinther. Als onderdeel van deze procedure moeten de plannen zes weken ter inzage gelegd worden. Deze termijn is op maandag 12 december 2005 gestart en zal tot 23 januari 2006 lopen. In deze periode kan iedereen de plannen inzien en kunnen belanghebbenden eventueel een zienswijze indienen.

Naar aanleiding van de inzagetermijn, die op 12 december 2005 is gestart, willen wij u graag tijdens een informatieavond op de hoogte stellen van de plannen. Tijdens deze avond zullen vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Verkuijlen en vertegenwoordigers van Nieuwenhuizen-Daandels aanwezig zijn. Er zal een toelichting gegeven worden op het ontwerp, de invulling van het nieuwe gebouw, de planologische procedure die nu loopt en de planning.

U wordt van harte uitgenodigd voor de informatieavond op dinsdag 20 december 2005 in Cultureel Centrum Servaes, aanvang 20.00 uur.