Gemeente Waterland


De Colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Waterland en Landsmeer maken ingevolge het bepaalde in artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht inzake besluitvorming met betrekking tot het Pontveer Ilpendam het volgende bekend:

Op voorstel van de Colleges van Burgemeester en Wethouders van Waterland en Landsmeer hebben de gemeenteraden van respectievelijk Waterland op 15 september 2005 en Landsmeer op 29 november 2005 het volgende ontwerpbesluit genomen.

Gezien:

* De overeenkomst van 1 februari 1855 en bevestigd bij brief van 9 mei 2005 namens de Minister van Verkeer en Waterstaat, dat het Rijk het eigendom en het voortdurend onderhoud van het pontveer Ilpendam heeft overgedragen aan de gemeente Ilpendam;
* Het publiekrechtelijke karakter van de voorziening en de besluitvorming hieromtrent;

Besluit:

1. Tot beëindiging per 1 januari 2006 van de door het Rijk op 1 februari 1855 aan de voormalige gemeente Ilpendam overgedragen zorgplicht voor de exploitatie van een pontveer over het Noordhollands Kanaal te Ilpendam.

2. 2. Op dit ontwerpbesluit de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht te volgen.

3. 3. In te stemmen met het aangaan per 1 januari 2006 van een overeenkomst van de gemeenten Landsmeer en Waterland met de vennootschap onder firma PontVeer Loots betreffende de exploitatie van een pontveer te Ilpendam voor een periode van maximaal zes jaar (1 januari 2006 t/m 31 december 2011).

Inzage:
Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 15 december 2005 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Waterland, Pierebaan 3 te Monnickendam op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur bij het secretariaat Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en in het gemeentehuis van de gemeente Landsmeer, Raadhuisstraat 1 te Landsmeer op werkdagen van 07.30 uur tot 16.00 uur.

Zienswijzen:
Vóór afloop van bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit naar voren brengen. Tijdens bovengenoemde termijn bestaat tevens de mogelijkheid tot het mondeling naar voren brengen van zienswijzen na telefonische afspraak via telefoonnummer: 020-48 77 179.

Na verwerking van de ingekomen zienswijzen wordt het ontwerpbesluit besproken in een gezamenlijke commissie ABZ (Landsmeer) en informatieve raad (Waterland) en ter vaststelling aan beide raden voorgelegd. Het besluit dat dan wordt genomen is, met uitsluiting van bezwaar, vatbaar voor beroep.