Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

15 december 2005

Onderwerp: duo aangehouden voor insluipingen

De politie in de Achterhoek heeft woensdagmiddag een 63-jarige vrouw en een 43-jarige man in Doetinchem aangehouden voor insluipingen in diverse woningen. Buitgemaakte sieraden werden kort voor de aanhouding uit hun auto gegooid en de politie heeft deze veilig gesteld. Een ongeveer 30-jarige jongeman met een pokdalig gezicht en een jong meisje, die bij de insluipingen betrokken zouden zijn, worden nog gezocht.

De politie kreeg rond 12.15 uur een telefonische melding uit Winterswijk, dat bij een vrouw aan de Wooldweg een viertal buitenlandse personen was overlopen, die zomaar de woning waren binnen gekomen. Eenmaal betrapt hadden zij een vaag verhaal en de meldster had kans gezien het viertal de woning uit te werken.

Later op de middag kwam een melding, dat hetzelfde viertal, eveneens rond het middaguur, op de Droppersweg in Winterswijk was overlopen door de bewoners. Hier ging men druk pratend om de vrouw des huizes heen staan, maar zij zag nog net een man naar de slaapkamer glippen en wist al schreeuwend de ongewenste gasten uit het huis te werken. Men was in een wijnrode auto met buitenlands kenteken gevlucht.

In beide gevallen was er geen buit gemaakt en de politie in Winterswijk stelde direct een uitgebreid onderzoek in en via de politiemeldkamer de omliggende politie-eenheden.

Rond 16.30 uur kwam er weer een melding van insluiping door de inzittenden voor een wijnrode auto, nu in Lengel. Men had ongeveer een half uur voor de melding kans gezien om bij een op leeftijd zijnde vrouw aan de Zeddamseweg binnen te dringen. Uit de woning waren geld en sieraden ontvreemd en de dieven waren ook hier in een wijnrode auto verdwenen.

Inmiddels had het onderzoek door de politie het vermoedelijk kenteken van de auto opgeleverd. Even nadat de politiemeldkamer de politie-eenheden in de Achterhoek hierover informeerde werd de auto door een surveillerende agent rijdend op de IJsselskade in Doetinchem gesignaleerd. Hij liet de auto met daarin een man en vrouw stoppen en zag, dat er nog even snel een paar sieraden werden weggegooid. Deze werden, nadat het tweetal door gewaarschuwde collega's naar het politiebureau was gebracht, veilig gesteld.

De politie sluit niet uit, dat er meer insluipingen hebben plaatsgevonden en is een onderzoek gestart naar de twee andere personen. Eventuele slachtoffers of getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen (0900 - 8844)

Tot slot adviseert de politie altijd direct melding te maken van dergelijke feiten.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --