Talpa Nederland


Naarden, 15 december 2005

Talpa media benoemt raad van commissarissen

Bij Talpa Media is vanaf 1 januari a.s. een Raad van Commissarissen actief die bestaat uit de heren Drs. A. Schouwenaar (voorzitter), Drs. D.J.M.G. Baron van Slingelandt en F.J. Botman.

Talpa Media Holding is de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-activiteiten heeft ondergebracht. Eind september 2005 nam Rabo Participaties, de participatiemaatschappij van de Rabobank, een belang van 20% in Talpa Media. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn, tot nu toe, de Nederlandse radiodivisie en het televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa Media vormt de ene branche van Talpa, de andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.

Drs. Aat Schouwenaar (59) is voormalig bestuursvoorzitter van Endemol. Hij is tevens commissaris bij arbeidsbemiddelaar Brunel, bij Holland Casino en bij schoonmaakorganisatie Asito. Drs. Rik Baron van Slingelandt (59) is lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland en directievoorzitter van Rabobank International. Hij vervult een groot aantal commissariaten en andere nevenfuncties. Zo is de heer Van Slingelandt onder meer president-commissaris bij International Private Banking Holding en vice-president-commissaris bij zowel Bank Sarasin in Zurich als Bank Gospodarki Zywnosciowej in Warschau, maar ook commissaris bij IHC Merwede Holland. Frank Botman (40) werkte bij verschillende financiële instellingen voordat hij leiding ging geven aan investeringsbedrijf HAL Capital Management. Sinds 2000 is hij actief als algemeen directeur van Talpa Capital.

De directie van Talpa Media bestaat uit Drs. Ronald Goes RA RC die de functie van chief executive officer vervult en Peter Rademaker RA, de chief financial officer.


______________