Ingezonden persbericht


Brocade introduceert SAN-Switchmodule voor IBM Bladecenter

4 GBit/sec-connectiviteit voor storage-networking

Tilburg, 15 december 2005 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) introduceert geïntegreerde Storage Area Network-switchmodules (SAN) voor het IBM BladeCenter. Bedrijven beschikken hiermee over hoogwaardige server- en opslagconnectiviteit voor bladeservers. De geïntegreerde SAN-switch biedt een snelheid van 4 GBit/sec en voorziet in naadloze integratie van de geavanceerde SAN-technologie van Brocade met de IBM BladeCenter-oplossingen.

De nieuwe SAN-switch is geschikt voor SAN-applicaties in bladeserver-omgevingen van kleine, middelgrote en grote ondernemingen. De switch is beschikbaar als variant voor tien en twintig poorten. Het model voor tien poorten is uit te breiden naar twintig poorten om in te spelen op de groei van ondernemingen. Met de toevoeging van deze SAN-switch aan zijn aanbod biedt IBM de complete Brocade-lijn van 4 GBit/sec-switches en directors. Deze zijn alle gebaseerd op één architectuur en besturingssysteem om betrouwbaarheid en hoge prestaties te bieden, en investeringen veilig te stellen. IBM BladeCenter blijft volledig compatibel met de IBM TotalStorage b-type SAN's.

"Door de integratie van de nieuwe 4 GBit/sec SAN-switchmodule in onze bladeservers bieden deze direct Fibre Channel-connectiviteit", zegt Doug Balog, Vice-President van de BladeCenter-divisie van IBM Systems and Technology Group. "Door de samenwerking met Brocade kan IBM de mogelijkheden voor storage-networking uitbreiden. Bedrijven met veeleisende IT-omgevingen kunnen daardoor eenvoudiger geavanceerde servers aanschaffen en inzetten."

Met de geïntegreerde ondersteuning van SAN-connectiviteit biedt IBM BladeCenter server- en opslagconnectiviteit in één architectuur. Dit resulteert in efficiënt ruimtegebruik, een hoge beschikbaarheid en de flexibiliteit om waar nodig capaciteit toe te voegen. Bladeservers zijn onafhankelijke servers met eigen processoren, geheugens, besturingssystemen, applicaties en eventueel 4 GBit HBA's. Bedrijven plaatsen de blades in een chassis en sluiten ze aan op het IBM midplane, waardoor ze energievoorziening, ventilatiesystemen, netwerkswitches en randapparatuur kunnen delen. Met IBM BladeCenter kunnen datacenterbeheerders effectief omgaan met beperkingen van het ruimtegebruik, beheer, schaalbaarheid, capaciteit, prestaties, koeling en energievereisten.

Bedrijven kunnen de switchmodules met tien en twintig poorten toevoegen aan alle IBM BladeCenter-oplossingen voor connectiviteit tussen serverblades en SAN-structuren en/of opslagapparaten. Met een doorvoer van 4 GBit/sec ondersteunt de SAN-switch tot drie Inter-Switch Links (ISL's) per eenheid voor een totale bandbreedte van 12 GBit/sec en een geaggregeerde bandbreedte van 160 GBit/sec.

Bovendien maakt de nieuwe module gebruik van de vijfde-generatie custom chip-technologie van Brocade voor kosteneffectieve ondersteuning van geavanceerde SAN-switchopties, zoals extra ondersteuning op afstand en directe toevoeging van extra poorten op basis van een op software gebaseerde licentiesleutel. De nieuwe modules zijn ook afgestemd op de ondersteuning van Brocade ISL Trunking, Advanced Performance Monitoring, Advanced Security, Brocade Fabric Management en Fabric Watch, en op het laden en activeren van hot-code voor extra prestaties en beschikbaarheid.

"Op basis van de langdurige samenwerking met IBM kunnen we oplossingen bieden, die de IT-basis vormen voor on demand-business", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Worldwide Marketing and Support van Brocade. "Door de introductie van onze geavanceerde switchtechnologie voor IBM bladeservers biedt IBM BladeCenter extra mogelijkheden voor connectiviteit. Hierdoor kunnen IT-specialisten het beheer van hun infrastructuur vereenvoudigen."

Brocade en IBM werken sinds 2004 samen aan de ingebouwde SAN-connectiviteit voor blade-omgevingen. In mei 2004 introduceerde IBM een door Brocade ontwikkelde 2 GBit/sec-module. Brocade is ook één van de oprichters van Blade.org, een ontwikkelgemeenschap die zich richt op de versnelde adoptie van blade-oplossingen en het IBM Intel-blade-ecosysteem.

###

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht