Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 15 december 2005

Politie houdt man aan voor openstaande straffen en zaak

BREDA: Aan de Jorisstraat heeft de politie woensdagmiddag een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Bij een routine controle bleek dat de man nog 70 dagen gevangenisstraf moest uitzitten en een openstaande boete had van ruim 12.000 euro, te vervangen door gevangenisstraf. Hij stond daarnaast ook nog gesignaleerd voor een onderzoek naar een verduistering in Etten-Leur. In februari deed een huiseigenaar van een woning aan de Van der Poest Clementstraat aangifte van verduistering van meubilair. Na het beëindigen van een huurovereenkomst met de 44-jarige man bleek bij een nacontrole van het pand dat de gehuurde meubeltjes waren verdwenen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR: Bij een verkeersongeval aan de Concordialaan is woensdagavond een 19-jarige inwoner van Etten-Leur gewond geraakt. Rond 18:40 uur reed een 41-jarige inwoonster van Etten-Leur over de Baai richting de kruising met de Concordialaan. Op de kruising verleende de vrouw geen voorrang aan de van links komende 19-jarige motorrijder die op een voorrangsweg reed. De Etten-Leurenaar is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gestolen auto uigebrand teruggevonden

CHAAM: Woensdagavond kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding binnen dat er aan de Oude Bredasebaan een auto in brand stond. Op het voertuig bleken geen kentekenplaten meer aanwezig te zijn. De brandweer heeft de brand geblust. Uit onderzoek bleek dat de Alfa Romeo eerder in Best gestolen was. Het voertuig brandde geheel uit.

Fransen aangehouden met zak hennep

BREDA: Woensdagmiddag heeft de politie van team Tuinzigtlaan aan de Slingerweg vier mannen van 20, 20, 21 en 22 jaar uit Frankrijk aangehouden. Surveillerende agenten zagen het viertal in een auto zitten. Bij controle van het voertuig bleek in de achterbak een zak met 100 gram hennep te liggen. Zij verklaarden dat de drugs was aangeschaft in een Bredase coffeeshop. De Fransen kregen ieder van het openbaar ministerie een boete opgelegd van 600,00 voor het bezit van de drugs. Na verhoor zijn zij heengezonden.

Politie controleert opnieuw op verlichting: 73 bekeuringen

BREDA: Tijdens verlichtingscontroles in het District Breda heeft de politie donderdagmorgen 73 bekeuringen uitgedeeld. In Breda werd gecontroleerd aan de Sophiastraat en de J.F Kennedylaan waar 21 fietsers zonder verlichting op de bon gingen. Aan de Oosterhoutseweg in Teteringen reden 23 personen zonder licht. Daarnaast kreeg een bromfietser zonder verzekeringsplaatje een bekeuring en werd zijn bromfiets in beslag genomen. In Bavel werd aan de Lange Buder gecontroleerd. Dat leverde opnieuw 25 overtreders op. In Zevenbergen gingen aan de Generaal Allenweg slechts drie fietsers op de bon. Agenten reikten veel lichtgevende bandjes, die bij de campagne over de verlichtingsactie horen, uit aan diegene die het goed voor elkaar hadden.

Bredanaar betrapt met slok op achter het stuur

BREDA: Aan de Overkroetenlaan is donderdagmorgen een 30-jarige automobilist uit Breda met drank op achter het stuur tegen de lamp gelopen. Rond 05:00 uur werd de man gecontroleerd en een ademtest op straat afgenomen. Het apparaat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies de Bredanaar een waarde van 335 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal is hij heengezonden.

Meubilair buitgemaakt bij bedrijfsinbraak

ULVENHOUT: Een bedrijf aan de Strijbeekseweg heeft in de nacht van woensdag op donderdag bezoek gehad van het inbrekersgilde. De dader forceerde een achterdeur om binnen te komen. De buit bestaat uit een aantal stoelen, tafels en ander meubilair. De politie stelt een onderzoek in. De technische recherche is gevraagd een onderzoek in te stellen.

Bredanaar van mobieltje beroofd
BREDA: Aan het Stationsplein is donderdagmorgen een mobiele telefoon gestolen van een 22-jarige inwoner van Breda. De man liep met zijn toestel in de hand te smsen toen een onbekende man de telefoon uit zijn hand trok. De man die zijn zwarte haar in een knot droeg ging er hard rennend vandoor in de richting van de voetgangerstunnel op het station.

Auteur: Henk Snepvangers