Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

15 december 2005

Veelpleger uit Vaassen blijft in hechtenis

De 18 jarige Vaassenaar die op 6 december jl. werd aangehouden op verdenking van bedreiging van medewerkers van een uitzendbureau in Vaassen, blijft in hechtenis. De raadkamer van de rechtbank in Zutphen heeft dit donderdag 15 dec. jl besloten. Naast het proces-verbaal vanwege de bedreigingen, moet de verdachte ook nog voorkomen vanwege een eerder opgemaakt dossier terzake openlijke geweldpleging, brandstichting en inbraak, gepleegd in Vaassen. De Vaassenaar staat te boek als veelpleger. De verwachting is dat hij tot aan de rechtszitting in hechtenis zal blijven.

Epe/Harderwijk - Gewonden bij aanrijdingen

Een 19-jarige automobiliste uit Nijbroek raakte op woensdag (14/12) rond 07.40 uur gewond op de Kanaalweg in Epe toen zij de macht over het stuur verloor. Vermoedelijk kwam ze met de rechterwielen in de berm terecht en wilde ze de auto corrigeren. Ze reed verder in de rechterberm tussen enkele bomen door en kwam tot stilstand tegen een hek. De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss.

Een 9-jarige jongen uit Harderwijk raakte op woensdag (14/12) rond 16.30 uur gewond bij een aanrijding op de Veldkamp te Harderwijk. De jongen stak thv de Dennenlaan plotseling over en een 61-jarige plaatsgenoot in een auto kon hem niet meer ontwijken. De jongen werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Een 49-jarige automobilist uit Ermelo verleende geen voorrang aan een 15-jarige fietser uit Harderwijk op de rotonde thv de Hoofdweg en Verkeersweg te Harderwijk. Het ongeval gebeurde op woensdag (14/12) rond 12.30 uur. De jongen werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Vernieler kerstboom aangehouden De politie heeft op woensdagavond (14/12) een tiener uit Harderwijk aangehouden voor het vernielen van een kerstboom aan de Lauwers. Door een getuigen werd een knaap in de kraag gevat en dat bleek de verkeerde. Als snel kwam men bij de dader uit. Deze bekende en zal de schade betalen. De verdachte wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Harderwijk - Vuurwerkperikelen Een tiener uit Harderwijk werd op woensdagavond (14/12) wel erg snel betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Op de Weisteeg gooide hij het vuurwerk zo'n 20 meter voor een auto af... Dit bleek echter een politieauto en de jongeman ging er als een haas vandoor. Even later werd hij thuis aangetroffen door de politie. Hij bekende en leverde het overige vuurwerk, dat in een kast lag, in ter vernietiging. De verdachte wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Twee leeftijdsgenoten, eveneens uit Harderwijk, staken vuurwerk af op dinsdagmiddag (13/12) op de Wilhelminalaan. Ook zij werden doorverwezen naar het preventieproject LINK.

Harderwijk/Ermelo/Zeewolde - 27 bestuurders bekeurd De politie heeft bij een gecombineerde verkeerscontrole op woensdagmorgen (14/12) in totaal 121 bestuurders van fietsen en bromfietsen gecontroleerd. Aan 27 bestuurders werd een boete uitgereikt, oa voor niet werkende fietsverlichting cq het ontbreken daarvan, te hoge snelheid bromfiets alsmede het negeren van een gesloten spoorwegovergang. De controle werd gehouden te Harderwijk, Ermelo en Zeewolde.

Heerde - Rijden tijdens ontzegging De politie heeft op donderdag (15/12) rond 02.50 uur een 25-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor het besturen van een auto met een rijontzegging. De man werd in eerste instantie gecontroleerd op een parkeerplaats langs de A50. De man stond hier stil en werd gewaarschuwd om niet te gaan rijden ivm de ontzegging. Een klein uur ging de man toch rijden en werd hij na een korte achtervolging aangehouden op de A28 thv de afslag Zwolle. De man heeft een boete gekregen.

Nunspeet - Voetgangster gewond Een 17-jarig meisje uit Nunspeet raakte op woensdag (14/12) rond 08.00 uur gewond bij een verkeersongeval op de F.A. Molijnlaan. Terwijl ze overstak zag ze opeens een auto, bestuurd door een 20-jarige plaatsgenoot die vanaf het Stationsplein de F.A. Molijnlaan in kwam rijden. Doordat de voetgangster terugstapte naar de middenas van de weg en de automobilist naar links uitweek volgde er een botsing. Het meisje raakte ondermeer gewond aan haar knie en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De auto raakte beschadigd.

Wezep - BB-er moet rijbewijs inleveren Een 21-jarige automobilist uit Wezep bleek bij een politiecontrole op donderdag (15/12) rond 01.15 uur op de Clematisstraat onder invloed van alcohol. Hij blies 1,74 promille en zijn rijbewijs werd meteen ingenomen. De jongeman is een BB-er (Beginnende Bestuurder) van wie de overtreding geregistreerd wordt. BB-ers zijn bestuurders aan wie na 30-3-2002 voor het eerst een rijbewijs is afgegeven. Gedurende die periode worden bepaalde overtredingen waaronder snelheid en alcohol geregistreerd en krijgen daarvoor strafpunten. Bij een bepaald aantal strafpunten wordt hen het rijbewijs ontnomen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --