Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen en Stichting Nederland Schoon bedanken ZwerfAfvalPakkers

Wethouder Vrolings reikte op 15 december in het stadhuis aan twaalf vooraf geselecteerde inwoners een speciaal ZwerfAfvalPakkers-speldje en oorkonde uit. De gemeente Heerlen en de Stichting Nederland Schoon bedanken op deze manier inwoners van Heerlen die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. De Stichting Nederland Schoon organiseerde deze actie in Nederland voor het derde achtereenvolgende jaar.

Welke gemeente kent ze niet? Burgers die uit eigen beweging, geheel vrijwillig, wekelijks of soms zelfs dagelijks op pad gaan om zwerfafval op te ruimen. Ze verrichten fantastisch werk en ze verdienen het daarvoor in het zonnetje gezet te worden. De gemeente Heerlen en buurtorganisaties zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar zo'n vrijwilligers die regelmatig op pad gaan om hun omgeving schoon te houden. Uiteindelijk zijn twaalf inwoners geselecteerd die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Deze twaalf personen zijn:


- Dhr.. B. Evers,

- mw. G. de Bres,

- mw. M. Frissen,

- dhr. N. Huffner,

- dhr. C. Callamici,

- dhr. J. Nelom,

- dhr. H. Uiterwijk,

- dhr. A. Lankhorst,

- dhr. S. Razzagmanesh,

- dhr. O. Huijdts,

- dhr. E. Sledzik,

- dhr. M. Schafrath.

De Stichting Nederland Schoon vindt het belangrijk dat burgers het goede voorbeeld geven. De gemeente neemt zelf de verantwoordelijkheid om de straten schoon te houden. Niet alleen door op te ruimen, maar ook door de inwoners op hun verantwoordelijkheden te wijzen.

HEERLEN, 15 december 2005
Concernstaf Communicatie
Lydia Jongen
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --