Ingezonden persbericht


SAMENVOEGING ORGANISATIES BELGIE, NEDERLAND EN LUXEMBURG LEIDT TOT COMPAREX BENELUX

Fred van Dulken benoemd tot CEO COMPAREX Benelux

Zaltbommel, 15 december 2005 - COMPAREX heeft per 1 december de vestigingen in België, Nederland en Luxemburg samengevoegd tot COMPAREX Benelux. Fred van Dulken, voorheen managing director van de Nederlandse organisatie, is benoemd tot CEO van COMPAREX Benelux. Nel van Scheijen, voorheen director van de Nederlandse organisatie, is benoemd tot COO van Comparex Benelux. Norman Duthie blijft de functie van CFO Benelux vervullen.

De nieuwe organisatie is goed voor een omzet van meer dan ¤ 28 miljoen en een personeelsbestand van ruim tachtig medewerkers. De vestigingen in Brussel, Zaltbommel en Luxemburg blijven gehandhaafd, zodat de lokale markten kunnen worden bediend vanuit de landen zelf. Het samengaan is ingegeven doordat de bedrijven elkaar op geografisch gebied goed aanvullen.

'De hoofdreden voor het samengaan van Nederland met België en Luxemburg is dat we onder andere ambitieuze groeidoelstellingen willen verwezenlijken', aldus Van Dulken. 'De samenvoeging zal voor beide organisaties tal van voordelen opleveren, omdat we nu onze krachten kunnen bundelen. Beide organisaties vullen elkaar professioneel aan op het gebied van het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren binnen datacenter-omgevingen. De expertise en ervaring tussen de landen onderling gaan we dan ook actief uitwisselen.' Ook op het gebied van kosten heeft de nieuwe organisatie toegevoegde waarde. 'Door effectiever om te gaan met kosten, omdat er vanaf nu maar één bestuur is, kunnen wij ook capaciteitsproblemen onderling oplossen. Zo hebben we in Nederland de afgelopen tijd op personeelsgebied een onderbezetting gehad vanwege een aanzienlijke stijging van het aantal opdrachten. Dit kunnen we nu oplossen door onze collega's uit België in te schakelen.'

Van Dulken houdt zich de komende tijd bezig met de Belgische organisatie met als doel om de groei in lijn met de Nederlandse groei te verkrijgen. In de tussentijd geeft Van Scheijen leiding aan de Nederlandse organisatie. 'De samenwerking biedt ons ook extra openingen in de markt. We zien dat onze klanten en partners eenzelfde constructie met België, Nederland en Luxemburg hebben opgezet. Omdat wij nu ook deze werkwijze hanteren, kunnen we onze klanten en het partnerkanaal nog beter bedienen', besluit van Scheijen.

Over COMPAREX Benelux
Als system integrator biedt COMPAREX flexibele en stabiele ICT-oplossingen op het gebied van storage en servers met 'high availability' op elk niveau. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van oplossingen voor mission-critical omgevingen. Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken: Storageconsolidatie, Serverconsolidatie, Back-up & Restore, Archiving ILM, Disaster Recovery, Server Based Computing. COMPAREX heeft in Europa circa 900 werknemers en is vertegenwoordigd in elf Europese landen. De jaaromzet in Europa bedraagt ongeveer 300 miljoen euro.