Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 15 december

Alkmaar 15-12-2005 - 15.00 uur

Inbreker aangehouden, twee woninginbraken opgelost.

Westwoud, woensdag 14 december 2005.

Woensdag heeft de politie in Hoorn, na de aanhouding van een 38-jarige Israëliër, tijdelijk verblijvend in Amsterdam, twee woninginbraken opgelost. De man werd vorige week woensdag aangehouden op de Binnenwijzend in Westwoud. Getuigen hadden de man op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Binnenwijzend. Zij achtervolgden de man en konden hem aanhouden waarna hij werd overgedragen aan de politie. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het daarop gestarte onderzoek werd op zijn tijdelijk adres in Amsterdam een aantal goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Een tas met een filmcamera en een fototoestel bleken afkomstig te zijn van een inbraak in een woning aan de Dahliastraat in Hoogkarspel. Deze inbraak werd gepleegd in de nacht van 5 op 6 december 2005. De verdachte is in bewaring gesteld.

Motorrijder gewond na aanrijding.

Schermerhorn, woensdag 14 december 2005.

Woensdagmiddag raakte een 43-jarige motorrijder uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de kruising van de Rustenburgerweg met de Molenweg. De motorrijder reed over de Rustenburgerweg en kreeg op de voornoemde kruising geen voorrang van de bestuurder van een personenauto, een 40-jarige vrouw uit Oterleek, die vanaf de Molenweg de kruising op reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de motorrijder gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Drie aanhouding na openlijke geweldpleging

Alkmaar, woensdag 14 december 2005.

Door de politie zijn drie jongens van 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar aangehouden naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die gepleegd werd in de nacht van 10 op 11 december. Die nacht werd op de Platte Stenenbrug een 18-jarige jongen uit Warmenhuizen door de verdachte geschopt en geslagen. Het slachtoffer en de daders hadden in het weekend daarvoor al woorden met elkaar gehad. In de nacht van zaterdag op zondag troffen zij elkaar weer in een café. Bij het verlaten van het bedrijf werd het slachtoffer gegrepen en door de daders geschopt en geslagen. Hij raakte gewond aan zijn mond en hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Eén van de verdachten kon ter plaatse worden aangehouden. De twee anderen meldden zich maandag in het politiebureau in Alkmaar waar zij werden aangehouden. Eén van de verdachten is inmiddels in bewaring gesteld. De twee anderen worden eind van deze week voor de rechter-commissaris geleid.

Man aangehouden na mishandeling.

Callantsoog, woensdag 14 december 2005.

Woensdagmiddag werd een 57-jarige man uit Bergen aangehouden op de Abbestederweg. De man word er van verdacht een 37-jarige man uit Alkmaar te hebben mishandeld. Beide mannen hadden een woordenwisseling naar aanleiding van financieel probleem. Hierbij schopte en sloeg de verdachte de aangever. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond na aanrijding

Bergen, woensdag 14 december 2005.

Woensdagmiddag raakte een 17-jarige bromfietser uit Egmond-Binnen gewond bij een aanrijding op de Herenweg. De bromfietser reed over het naast de rijbaan gelegen fietspad toen uit tegenovergesteld richting een 18-jarige man uit Egmond aan de Hoef op zijn fiets naderde. De fietser voerde geen voorlicht en reed, gezien zijn rijrichting, over het aan de linkerzijde van de rijbaan gelegen fietspad. Door het ontbreken van de verlichting en omdat de fietser niet zoveel mogelijk rechts reed ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij is met letsel aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Snelheidscontrole

Zwaag, woensdag 14 december 2005.

Woensdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Westfrisiaweg op een weggedeelte waar, in verband met wegwerkzaamheden, een tijdelijke snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Op het moment van de controle werden daadwerkelijk werkzaamheden aan de rijbaan uitgevoerd. Tijdens de controle werd de snelheid van 170 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 28 te snel. Hoe hoog de hoogst gemeten snelheid bedroeg is niet bekend.

Onderzoek naar beroving, bedreiging en vernielingen afgesloten.

Hoorn, woensdag 14 december 2005.

De politie in Hoorn heeft het onderzoek naar een aantal berovingen, vernielingen en bedreigingen afgesloten. Tijdens het onderzoek werd een 24-jarige man uit Hoorn als verdachte aangehouden.

Vanaf eind november werden door de verdachte een aantal keren ramen vernield van een woning aan de Groene Steen. Daarnaast bedreigde hij de bewoner met de dood en met brandstichting. Reden van de vernielingen en bedreiging was een financiële schuld die één van de bewoners met de verdachte zou hebben. Later die maand deed de verdachte een poging om een bromfietser van zijn bromfiets te beroven onder bedreiging met een mes. Hij bedreigde hierbij de bestuurder met een mes. Deze wist het mes uit de hand van de verdachte te ontfutselen waarna de verdachte verdween. In dezelfde periode werd een 19-jarige man uit Hoorn op de Holenweg beroofd van zijn MP3 speler. Naar aanleiding van het door het slachtoffer opgegeven signalement kwam de verdachte wederom in beeld als de dader. Op dinsdag 6 december kon de man worden aangehouden in zijn woning. Hij is inmiddels in bewaring gesteld.

Autobestuurder mishandeld door andere weggebruiker.

Dirkshorn, woensdag 14 december 2005.

Woensdagavond werd een 21-jarige man uit Dirkshorn mishandeld door de bestuurder en een inzittende van een personenauto. Het slachtoffer reed met zin auto over de Provincialeweg N245. Vanaf de verkeerslichten bij de afslag Noord-Scharwoude reed hij samen op met de auto waarin de verdachten zaten. Hierbij werd een hoge snelheid bereikt van ruim 100 km/u. Het slachtoffer vatte dit gebeuren op als een soort sprintwedstrijdje. Toen hij echter bij het volgende verkeerslicht moest wachten voor het rode verkeerslicht werd hij klemgereden door de andere auto. De bestuurder en een passagier van deze auto stapten uit en mishandelden het slachtoffer door hem verschillende keren in het gezicht te slaan. Nadat beide verdachten weer waren ingestapt verdwenen zij. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders.

Man beroofd van geld.

Den Helder, donderdag 15 december 2005.

In de nacht van woensdag op maandag werd een 58-jarige man uit Den Helder onder bedreiging van zijn geld beroofd. Dit gebeurde omstreeks 03.20 uur op de Spoorstraat. Het slachtoffer liep over de Spoorstraat toen hij werd aangesproken door een Antilliaanse man van ongeveer 20 á 25 jaar. Hij reageerde niet en liep door. Even verderop werd de man van achter beetgepakt door de man die hem had aangesproken. Deze eiste geld en bedreigde het slachtoffer met een mes. Hierop gaf de man wat muntgeld aan de verdachte. Toen het slachtoffer vervolgens om hulp riep rende de verdachte weg. Hij was gekleed in een bruine stoffen jas tot over de knieën en is ongeveer 1.70 m lang.

Bromfietscontrole

Alkmaar, woensdag 14 december 2005.

Woensdagmorgen werd een grootscheepse bromfietscontrole gehouden op verschillende wegen in de omgeving van het sportcomplex Hoornse Vaart. Tijdens deze controle werd een grote hoeveelheid bromfietsen en bestuurders gecontroleerd. Er werden in totaal 60 bekeuringen uitgeschreven voor een groot aantal overtredingen. Het hoogst scoorde een te hoog motorvermogen (26). In 15 gevallen was er sprake van technische gebreken. De overige overtredingen hadden betrekking op het negeren van de verkeersregels.

Politie Heerhugowaard start Kerstoffensief tegen wanbetalers Heerhugowaard, donderdag 15 december 2005

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december is door de politie Heerhugowaard een Kerstoffensief gestart tegen wanbetalers van boetes. Het gaat daarbij om mensen die zijn veroordeeld, maar die hun boete nog niet hebben betaald of waartegen nog (vervangende) hechtenis open staat.

Tijdens de eerste twee dagen van het offensief werden dertig adressen bezocht, met als meest opvallende resultaat: drie mensen naar een Huis van Bewaring voor het ondergaan van hun straf. Daarnaast zijn diverse dwingende betalingsafspraken gemaakt via Sociale Zaken van de gemeente, omdat personen een uitkering genoten. Een bedrag van ongeveer 400 euro aan openstaande boetes kon reeds worden geïnd.

In de komende weken zal de politie in Heerhugowaard hier intensief mee doorgaan. Dat bij de actie voor de decembermaand is gekozen, is geen toeval. De politie gaat er vanuit dat veel mensen nog voor het einde van het jaar schoon schip willen maken. Het gaat hier overigens om zaken die bij de betrokkenen genoegzaam bekend zijn en waarbij niet gereageerd werd op meerdere aanmaningen.

Personen, die zelf besluiten alsnog hun openstaande boetes te betalen, kunnen dit met gepast geld doen op het politiebureau in Heerhugowaard op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Autobestuurders gewond bij aanrijding.

Slootdorp, donderdag 15 december 2005.

Donderdagmorgen raakte een 41-jarige vrouw uit Slootdorp en een 34-jarige man uit Anna Paulowna gewond bij een aanrijding op de Nieuwesluizerweg. De bestuurder van een vrachtwagencombinatie, een 41-jarige man uit Bovenkarspel had zijn combinatie op de Nieuwesluizerweg tot stilstand gebracht en wilde achteruitrijdend een erf opdraaien. Hierbij liet hij de doorgang niet vrij voor de vrouw uit Slootdorp die met haar auto de vrachtwagencombinatie naderde. Een aanrijding was het gevolg. De andere autobestuurder merkte de plaats van de aanrijding te laat op en botste vervolgens tegen de auto van de vrouw. De bestuurders van beide personenautos zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder maar konden na behandeling van hun verwondingen weer naar huis. Beide personenautos raakten zwaar beschadigd.

Laatst gewijzigd 15-12-2005 14:54 | © Politie Noord-Holland Noord |