Time : 2:48:27 PM
Date : Thursday, December 15, 2005
Sender Name: Ethias

Ethias bekomt het label Ethibel ® voor FIRST Pensioensparen: een primeur voor België

In het kader van haar meerjarenplan gewijd aan de sociale verantwoordelijkheid van ondernemingen, heeft Ethias het label Ethibel ® gevraagd en verkregen voor haar product FIRST Pensioensparen.

Vanaf 15 november 2005 wordt elk nieuw contract of storting geïnvesteerd overeenkomstig het Europees kwaliteitslabel van Ethibel (www.ethibel.org).

De bestaande portefeuille sloot reeds investeringen uit in ondernemingen die banden hebben met de wapenindustrie of die de mensenrechten niet respecteren. De klant heeft voortaan de zekerheid dat hij investeert in duurzame, ethische aandelen en obligaties.

Dankzij de samenwerking met Ethibel, een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in duurzame, ethische beleggingen, kan Ethias als eerste verzekeringsmaatschappij in België ethisch pensioensparen aanbieden: geen enkel ander pensioenspaarplan bevat op algemene wijze dit ethisch criterium, en werkt meer bepaald samen met Ethibel.

Naast dit tak 21 product met het Ethibel ® label, biedt Ethias tevens het Ethico Invest fonds (tak 23) aan, dat de meest strenge regels qua investering respecteert (Ethibel, Triodos).

Bovendien hanteert het financieel departement van Ethias voor alle andere beleggingen een beleggingscode die geregeld wordt geactualiseerd. Deze code respecteert met name de basisprincipes van de Internationale Arbeidsorganisatie (geen kinderarbeid, syndicale vrijheid...).

Indien u interesse heeft voor FIRST Pensioensparen, kan u terecht op de volgende site: www.ethias.be.

Bijlage is tevens beschikbaar op www.pressreleases.be

Voor meer inlichtingen:
Herwig Peeters - Ethibel
herwig.peeters@ethibel.org

Edwin Hoeven - persverantwoordelijke Ethias
011/28 22 89

URL: http://www.ethias.be
http://www.ethibel.org