Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

15 december 2005

Breedenbroek - Oplegger botst tegen brug

Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stokkum is woensdagmorgen (14/12) rond 07.30 uur op de Marmelhorstweg met de oplegger tegen de brug gereden. Hij moest uitwijken voor een auto en kwam hierdoor tegen de brug. De brug raakte beschadigd en er vielen enkele onderdelen van de oplegger op de weg. Hierdoor raakte de auto van 43-jarige man uit Dinxperlo beschadigd, omdat hij over de onderdelen reed. De vrachtwagenchauffeur was in eerste instantie verder gereden, maar meldde zich 's middags bij de politie. Er raakte niemand gewond.

Halle/Aalten - Onder invloed

Een 54-jarige automobilist uit Marienvelde bleek woensdagmiddag (14/12) rond 17.35 uur bij een politiecontrole op de Pastoor Deperinkweg in Halle onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. en kreeg een boete. Een 53-jarige automobiliste uit Aalten blies afgelopen nacht rond 01.10 uur bij een controle op de Landstraat in Aalten 0,5 prom. Ook deze bestuurder kreeg een boete.

Winterswijk - Vrouw van tas beroofd

Een 39-jarige Winterswijkse werd woensdagmiddag (14/12) van haar tas beroofd. Dit gebeurde tussen 16.45 en 17.00 uur bij de voetgangerspoortjes Bargerbosch bij de rotonde Walienseweg/Schimmelpennincklaan. Op het moment dat de vrouw tussen de poortjes door wilde fietsen, werd ze van achteren de bosjes ingeduwd. Hierdoor viel ze. Ze zag dat een onbekende man haar tas uit de fietstas wegnam en vervolgens richting Meddo wegfietste. De vrouw is nog achter hem aangerend, maar verloor hem uit het oog. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg een fel rode jas met zwarte mouwen, een donkere broek en een zwarte wollen muts. Verder viel op dat hij zonder verlichting fietste. Bij het bruggetje na het Hilgelo heeft een jogger de man zien fietsen richting Meddo. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met deze jogger.

Ruurlo/Borculo - Schennispleger

De politie is een onderzoek gestart nadat woensdagavond (14/12) gemeld werd dat rond 21.45 uur bij een woning aan de Esselenbroek in Ruurlo een schennispleger werd gezien. De man stond zich te bevredigen voor het raam van de achterdeur. In Borculo werd rond 21.00 uur bij een woning aan de Oranjerie een man bij de tuindeur gezien die zich bevredigde. De politie onderzoekt of het hier om dezelfde man gaat. In beide gevallen ging het om een man met een donkere huidskleur. Mogelijk dat er mensen zijn die in de genoemde straten iets opmerkelijks gezien hebben dat in verband met de schennispleger kan worden gebracht. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Doetinchem - 81 boetes bij verkeerscontroles

Woensdag werd voor de tweede keer deze maand een grote verkeerscontrole gehouden. Op verschillende locaties in Doetinchemcontroleerden agenten in de ochtend- en avondspits passanten. Er werden 81 boetes uitgeschreven voor de volgende zaken: 31x fietsverlichting niet in orde, 19x niet dragen autogordel, 6x te hard rijden, 7x opgevoerde bromfiets, 12x rijden door rood licht door fietsers, 1x niet in bezit van bromfietscertificaat, 1x lichtsignalen geven, onnodig claxonneren, 1x geen gele stickers op bromfiets, 1x geen verzekeringsplaat en 1x niet handsfree bellen.

Beek - 12 boetes voor te hard rijden

Agenten hebben woensdagmorgen (14/12) bij een controle op de Arnhemseweg 12 bestuurders bekeurd voor de hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km. Er is hier 50 km toegestaan. De controle werd uitgevoerd met de laser.

Doetinchem - Bromfietsster raakt gewond

Een 43-jarige bromfietsster uit Doesburg is vanmorgen (15/12) rond 07.15 uur gewond geraakt. De bromfietsster reed over het Zaagmolenpad richting Doetinchem. Op de kruising met de Plakhorstweg verleende zij geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Gaanderen. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw gewond raakte. De vrouw had diverse botbreuken en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Lichtenvoorde - Man valt van oplegger

Een 55-jarige man uit Megchelen raakte vanmorgen (15/12) gewond nadat hij van een oplegger was gevallen. Het incident vond plaats om 07.00 uur op de Mercatorstraat. De man moest tijdens werkzaamheden, het lossen van klinkers, op de oplegger klimmen. Door onbekende oorzaak viel hij van de oplegger. Een 27-jarige getuige uit Winterswijk zag de man vallen en verleende eerste hulp tot de ambulance arriveerde. De man werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Dinxperlo - Man gewond tijdens werkzaamheden

Een werknemer van een bouwbedrijf uit Dinxperlo raakte vanmorgen (15/12) rond 08.40 uur gewond tijdens werkzaamheden. Het slachtoffer was op een ladder aan het werk toen achter hem een losstaande bekistingsplaat van 6 x 3 m omviel . Hij raakte in eerste instantie bekneld en collega's verleende hem in afwachting van de ambulance eerste hulp. De man werd met onbekende verwondingen eerst naar het ziekenhuis in Doetinchem en later naar Enschede overgebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Voor zijn aangeslagen collega's is het bureau slachtofferhulp in kennis gesteld.

(N.B.) Zijn gegevens zijn niet bekend omdat het slachtoffer al in de ziekenauto lag)

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --