Gemeente Bernheze


Collegebesluiten

Voorbereiding Wet maatschappelijke ondersteuning

De gemeente formuleert op dit moment een startnotitie met een verkenning van de nieuwe wet maatschappelijk ondersteuning en een visie van de gemeente op maatschappelijk ondersteuning.

Monumentenvergunning

Het college heeft een monumentenvergunning verleend voor het restaureren van het bezoekerscentrum Slabroek aan de Erenakkerstraat in Nistelrode en voor het restaureren van het pand Den Dolvert 5 in Heeswijk-Dinther

Restauratie Kilsdonkse molen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 december 2005 vergunning verleend voor het restaureren van de Kilsdonkse molen

Ontwerp beleidsnota monumentenzorg

Het college heeft ingestemd met het ontwerp van de monumentennota Bernheze. De ontwerpnota wordt op 8 december 2005 aan de monumentencommissie voorgelegd.

Convenant aansluiting jeugdbeleid-jeugdzorg

Om een samenhangend jeugdbeleid te creëren is een adequate en effectieve zorgketen op lokaal en regionaal niveau van belang; een gezamenlijke verantwoordelijkheid van provincie en gemeente. Om dit te onderstrepen sluiten de gemeenten uit de regio Brabant Noordoost (BNO) en de provincie Noord-Brabant een convenant aansluiting jeugdbeleid en jeugdzorg. De gemeente Bernheze zal de afspraken uit het convenant nauwlettend volgen.

Huisvesten statushouders t Dorp, Heesch

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 december 2005 ingestemd met het in gebruik geven van het pand aan het Dorp 57 aan statushouders. Basis hiervoor is een ingebruikgevingsovereenkomst.

Regeling besluit locatie gebonden Subsidie regio Waalboss

Op 6 december 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de voorgestelde verdeling betreffende het Besluit Locatie Gebonden Subsidie. Deze subsidie wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van VROM en verdeeld door de provincie Noord-Brabant met als doel het terugdringen van het woningtekort.

Evaluatie steunpunt vrijwilligerswerk Bernheze

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 30 november 2005 de evaluatie van het steunpunt vrijwilligerswerk Bernheze behandeld. In 2003 startte Stichting Diagonaal het steunpunt vrijwilligerswerk Bernheze. Het college van burgemeester en wethouders stelt vast dat het steunpunt de afgelopen jaren naar tevredenheid uitvoering heeft gegeven aan de aanbevelingen uit de beleidsnotitie Vrijwlligerswerk Verlicht. Redenen genoeg om het steunpunt vrijwilligerswerk te continueren.

Restauratiesubsidie

Het college van burgemeester en wethouders heeft een subsidie toegekend voor de restauratie van het gemeentelijk monument Mgr. van Oorschotstraat 4 in Heeswijk-Dinther.

Vuurwerkopslag en veiligheid

Het college van burgemeester en wethouders besluit bedenkingen in te dienen tegen het voornemen van de provincie om voor inrichting van Cafferata Vuurwerk, gelet op de aanwezigheid van een brandmuur op de zuidelijke perceelsgrens van de inrichting, een kortere veiligheidsafstand vast te stellen.