Ingezonden persbericht


Persbericht

DSM tekent wereldwijd IP VPN-contract met Equant

Amsterdam, 15 december 2005 - Equant heeft een miljoenencontract afgesloten met DSM, de fabrikant van producten voor de life science-industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. Equant zal een wereldwijd IP VPN-netwerk opzetten en onderhouden voor 180 locaties.

Equant zal wereldwijd de kantoren en productiefaciliteiten van DSM verbinden via een MPLS-gebaseerd netwerk. Een DSL-netwerk zal daarbij de satellietkantoren verbinden. Gebruikers krijgen daarmee toegang tot het netwerk en bedrijfskritische applicaties zoals SAP.

In totaal zal het IP VPN 45 landen en 23.000 medewerkers verbinden. Tegelijkertijd biedt Equant verschillende diensten voor netwerkbeheer, waaronder life cycle management, extended fault en projectmanagement.

"Met het IP VPN van Equant kunnen we de kosten voor onderhoud en beheer van ons netwerk verlagen", zegt Jo van den Hanenberg, Chief Information Officer van DSM. "We hebben wereldwijd meer dan 23.000 medewerkers, die met een veilig, kosteneffectief IP-gebaseerd netwerk moeten kunnen communiceren, ook in de toekomst. Dat is een belangrijk onderdeel van onze strategie, die we hebben gepresenteerd in Vision 2010: Building on Strengths. We hebben voor Equant gekozen in het selectieproces op basis van zijn track record, de eenvoudige migratie en het bereik van het netwerk."

"Voor wereldwijde organisaties brengt de convergentie van alle communicatie - spraak, video en data - op een IP-netwerk grote voordelen met zich mee. De kosten voor het netwerk en het beheer ervan gaan omlaag, en de productiviteit omhoog", zegt Jeroen van Brussel, Managing Director van Equant Nederland. "Onze netwerkmanagementdiensten brengen niet alleen de kosten terug, maar verbeteren ook de prestaties van kritieke applicaties."

Het Equant IP VPN biedt DSM een Wide Area Network-dienst voor zijn huidige en toekomstige communicatiebehoeften. DSM's IP-gebaseerd Global Network (DGN) verbindt alle DSM-locaties, maar het bedrijf wil de kosten voor acquisitie, contractmanagement en de operationele kosten verlagen door de juiste services van de juiste dienstverlener te selecteren.

(305 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Equant
Equant is een toonaangevende aanbieder van wereldwijde communicatiediensten voor multinationals. Equant combineert kennis op het gebied van netwerken met uitgebreide servicemogelijkheden om zo wereldwijde, geïntegreerde en aangepaste communicatiediensten te leveren voor essentiële processen van klanten. Equant levert duizenden topbedrijven het meest uitgebreide portfolio aan communicatiediensten en netwerkoplossingen, waaronder het toonaangevende IP VPN dat door 1.400 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Equant, onderdeel van de France Telecom Group, gooit voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

Over DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland.

Volgens de strategie en bedrijfsdoelstellingen van DSM, is DSM Corporate ICT verantwoordelijk voor een geïntegreerde, wereldwijde, beschikbare, kosteneffectieve en veilige ICT-infrastructuur binnen DSM. De infrastructuur biedt verschillende functies en applicaties, zoals kantoorfuncties, ERP en andere zakelijke applicaties, samenwerkingstools, internettoegang, veilige toegang van buitenaf, en gedigitaliseerde video en spraak.

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV
Lars Heeg
+31 (0) 20 606 92 63
lars.heeg@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)
Kim van Bokhoven
+31 (0) 40 235 46 00
kimv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com