Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 15 december 2005 , no. 314

Subsidie voor winkelgebied rond Franz Léharplein

Het winkelgebied rond Franz Leharplein krijgt een subsidie uit de regeling Aanpak Urgente Bedrijvenlocaties van het Ministerie van Economische Zaken. Het winkelgebied met 45 bedrijven ontvangt ⬠155.942,- subsidie. De subsidie is bedoeld als bijdrage in de aanpak van overlast en criminaliteit.

De problematiek is zeer divers: diefstal, inbraak, beroving, roofovervallen, zakkenrollen, bedreiging en intimidatie, vandalisme, vervuiling en verloedering van de bedrijfomgeving, overlast door rondhangende groepen, dealen en gebruik van drugs en prostitutie.

Aan de volgende maatregelen wordt gedacht: veiligheidsverbeteringen openbare ruimte: verwijderen bosjes, verbeteren donkere hoeken, verwijderen containers. Fysieke veiligheidsinvesteringen: verlichting, mogelijk cameraâs, hekwerken, slagbomen, verbetering uitstraling winkels.

Verder gaat het om maatregelen als intensivering samenwerking, opstellen van een veiligheidseffectrapportage en het opzetten van een kwaliteitskring.

Met de aanpak rond het Frans Léharplein/Willaertplein is in het totaal een bedrag gemoeid van ruim 470.000 euro. Het project start in januari en loopt drie jaar.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven