Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 15 december 2005

Vuistregels voor veilig internetten op school

Hoe begeleiden basisscholen en middelbare scholen hun leerlingen op het gebied van veilig internet? Hoe vinden leerlingen dat het gesteld is met de internetkennis van hun leraren?

Het zojuist verschenen boek
MIJN LEERLING ONLINE, hoe begeleid je leerlingen op internet?, geschreven door dr. Justine Pardoen en drs. Remco Pijpers, helpt leerkrachten om hun leerlingen goed te begeleiden bij het internetten.

Mijn leerling online
Mijn leerling online is bedoeld voor leerkrachten die lesgeven in het basis- en middelbaar onderwijs. Voor het eerst staat alle benodigde informatie op één plek bij elkaar: van veiligheids- kwesties tot media-educatie en van praktische toepassingen tot digitaal pesten. De pedagogische aspecten staan daarbij centraal. Technische kennis is niet vereist om de informatie te begrijpen. Alles is in duidelijke taal uitgelegd, met handige tips. Zo kunnen leerkrachten hun leerlingen met meer vertrouwen begeleiden op internet.

De auteurs
Dr. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online (www.ouders.nl). Drs. Remco Pijpers is specialist jeugd en internet van KPN Internet, tot voor kort was hij adjunct- hoofdredacteur van Planet Internet. Samen vormen zij de hoofdredactie van www.mijnkindonline.nl en www.mijnleerlingonline. nl en geven zij lezingen over jeugd en nieuwe media. Eerder is van hen ook het boek Mijn kind online, geschreven voor ouders, verschenen.

Mijn leerling online telt 208 paginaÂŽs en kost 19,65 - ISBN 90 6665 732 4



Ingezonden persbericht