Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude



Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Nederland Schoon reiken speldjes uit aan ZwerfAfvalPakkers

Derde Donderdag December in teken van vrijwilligers

Op 15 december 2005 hield de Stichting Nederland Schoon voor het derde achtereenvolgende jaar samen met de gemeenten in alle provincieën de zogenaamde Speldjesregen. De Stichting Nederland Schoon acht het van belang dat burgers het goede voorbeeld geven. De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo redeneert de stichting.

De uitreiking van de speldjes heeft het karakter van de jaarlijkse Lintjesregen. Gemeenten wordt gevraagd op zoek te gaan naar geschikte kandidaten voor een speldje. Dat zijn mensen die regelmatig op pad gaan om hun omgeving schoon te houden.

Ook in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is een burger voor zijn goede daden in het zonnetje gezet.
De genomineerde in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is mevrouw Mieke Duindam uit Spaarndam. Zij zet zich samen met een groep ouders regelmatig vrijwillig in om het speelplein en de omgeving van de Sint Adalbertusschool in Spaarndam zwerfafvalvrij te maken. Mevrouw M.C. Polderman-Bulterman, wethouder milieu, overhandigde mevrouw Duindam, als vertegenwoordigster van de groep ouders, het ZwerfAfvalPakkers-speldje (afgekort ZAP-speldje) en de bijbehorende oorkonde en bedankte hen voor hun inzet voor de maatschappij en specifiek de eigen gemeente.

zap speldje 2