Gemeente Tiel


Zonnepanelen op stadhuis Tiel

Op het dak van het stadhuis in Tiel zijn 72 zonnepanelen geplaatst die natuurstroom opwekken. De plaatsing is één van de uitwerkingen van het Klimaatbeleidsplan. Hierin stelt de gemeente zich als doel om meer energie duurzaam op te wekken en de CO2 uitstoot te beperken. Op dinsdag 13 december 2005 zijn de panelen officieel in gebruik genomen. Dat was ook de start van de actie Meten = Weten, waarbij bewoners het energieverbruik van huishoudelijke apparaten kunnen meten.

Energieverbruik
De zonnepanelen leveren 8100 kWh per jaar op, goed voor ongeveer 2% van het huidige energieverbruik van het stadhuiscomplex en een jaarlijkse CO2-reductie van circa 5 ton.

De gemeente streeft er naar om in Tiel, ten opzichte van het jaar 1990, in 2012 6% CO2-reductie te behalen en in 2020 10% van de energiebehoefte duurzaam op te wekken.

Meten = Weten
Voor de actie Meten = Weten heeft de gemeente tien slimme energiemeters aangeschaft, waarmee het verbruik van een huishoudelijk apparaat gemeten kan worden. Deze apparaten worden in estafettevorm uitgeleend. Burgemeester en wethouders krijgen zes energiemeters, die ze binnen drie weken uitlenen aan een inwoner van Tiel. Belangstellenden die ook graag aan de estafette meedoen, kunnen zich melden bij Noëlle Peters Sengers via telefoonnummer: (0344) 63 74 73 of npeters@tiel.nl.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 13 december 2005