Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


Vernieuwde website Veiligheidszorg IJsselland

Titel
Website van de Stichting Veiligheidszorg IJsselland vernieuwd

De website van de Stichting Veiligheidszorg IJsselland (www.veiligheidszorg.nl) is vernieuwd. Op 15 december 2005 gaven de bestuursvoorzitter van de Stichting Veiligheidszorg IJsselland en de directeur Politiediensten van de politie IJsselland het officiële sein voor de lancering van de nieuwe website. Ook het Project Integrale Veiligheid IJsselland presenteert zich hierop.

De Stichting Veiligheidszorg IJsselland en het Project Integrale Veiligheid IJsselland ontwikkelen, bevorderen en begeleiden samenwerkingsprojecten op het gebied van integrale veiligheid. Hun werkgebied beslaat de politieregio IJsselland.

De Stichting Veiligheidszorg IJsselland is het uitvoerend orgaan van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing IJsselland en is opgericht in 1998. Zij richt zich op collectieve projecten op het gebied van criminaliteitsbeheersing. Samenwerking tussen bedrijfsleven, politie, gemeente, brandweer en brancheorganisaties (zoals de Kamer van Koophandel en MKB Nederland) staat hierbij centraal.

Het Project Integrale Veiligheid (PIV) richt zich op samenwerking tussen gemeenten, politie en provincie. Planvorming en uitvoering van sociale veiligheidsprojecten zijn de kernactiviteiten, zoals projecten op het gebied van veelplegers, jeugd en alcohol en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook ondersteunt het PIV gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van een integraal veiligheidsbeleid. Het Project is in 2001 tot stand gekomen met financiële steun van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Overijssel en alle gemeenten in IJsselland.