Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 15 december 2005

(


Lammert Haalboom ontvangt Ries Straver Penning


Korpschef Jan Stikvoort heeft op donderdag 15 december, namens de Korpsbeheerder, aan collega Lammert Haalboom de 'Ries Straver Penning' uitgereikt. De feestelijke uitreiking van deze prestigieuze korpsonderscheiding vond plaats in Alphen aan den Rijn tijdens zijn afscheidsreceptie. Lammert begon op 1 oktober 1970 zijn loopbaan bij de politie in Alphen aan den Rijn.

Lammert Haalboom heeft zich gedurende een periode van ruim 35 jaar als politiefunctionaris verdienstelijk gemaakt voor de politieorganisatie en de inwoners van de regio Hollands Midden, waarbij hij zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt om het onderwerp milieu, met name de strafrechtelijke milieuhandhaving op de kaart te zetten.

De 'Ries Straver Penning' is als korpsonderscheiding in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van korpschef Ries Straver op 2 december 2004. Uitsluitend collega's die tenminste 10 jaar bij Politie Hollands Midden hebben gewerkt komen bij eervol ontslag in aanmerking voor de korpsonderscheiding. Zij moeten zich in bijzondere mate hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd en daarnaast alleen of met anderen een of meer opvallende prestaties hebben geleverd of werkzaamheden hebben verricht die voor politie Hollands Midden, de politie in Nederland en/of de samenleving een bijzondere waarde hebben. Bij de penning wordt ook een oorkonde en een gouden draaginsigne met briljant uitgereikt.


Noot aan de redactie,