Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 15 dec 2005


FME organiseert handelsreis naar snelst groeiende industriële regio China


In opdracht van de EVD organiseert de Vereniging FME-CWM een handelsreis naar de Chinese provincie Guangdong, de snelst groeiende industriële regio van China. Primaire doelstelling van deze Chinareis, van 17 tot en met 26 maart 2006, is de deelnemende bedrijven in de gelegenheid te stellen een goed beeld te verkrijgen van de kansen van industriële productie en afzet in deze provincie.

China is een grote afzetmarkt voor de Nederlandse (toeleverings)industrie. Ook voor de toeleveranciers binnen de technologische industrie is China van toenemende betekenis. Bovendien maakt China furore als vestigingsplaats voor Nederlandse productiebedrijven. De stap naar zakendoen in of met China is echter geen eenvoudige zaak en vraagt een degelijke voorbereiding. Om te komen tot een realistische beeldvorming van de vele lokale aspecten is een handelsreis voor bedrijven in de technologische industrie die overwegen richting China te gaan, een vereiste. Verkregen inzichten vormen de basis voor de strategische afweging die Nederlandse ondernemingen moeten maken voordat zij de Chinese (leveranciers)markt benaderen.

De keuze voor een missie naar de Zuid-Chinese provincie Guangdong, onderdeel van het Pearl River Delta gebied, heeft specifieke redenen. Als het achterland van Hong Kong is deze provincie al jaren achtereen de snelst groeiende industriële regio van China. Guangdong representeerde in 2002 25% van de totale Chinese handelsbalans en alle buitenlandse directe investeringen in China. Guangdong wordt ook wel het economische powerhouse van China genoemd.

Deelname en kosten
Kosten voor deelname bedragen slechts 500,00 per deelnemend bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals voor reis en verblijf, zijn voor eigen rekening.

Wij verzoeken u via www.evd.nl aan te melden.

Vereniging FME-CWM, Marvin Bruijstens, 079 - 353 12 86, mbr@fme.nl