Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Loek van Wely wint eerste partij van Dreev

In de strijd om de World Chess Cup heeft Loek van Wely de eerste matchpartij tegen Alexei Dreev gewonnen. Beide grootmeesters pelen om de dertiende plaats. In een lange manoeuvreerpartij ging Dreev ten onder tegen de gecombineerde kracht van een h-pion en een koningsaanval.
De partijen aan de hoogste borden eindigden alle in remise. De vijftienjarige Magnus Carlsen won zijn eerste partij Gata Kamsky.

Lees verder over de World Chess Cup

---

Het Bondsbureau rond de Kerstdagen

In de week van 19 tot 23 december is slechts een beperkt aantal medewerkers aanwezig op het Bondsbureau in Haarlem. In de week van 26 tot en met 30 december is het Bondsbureau gesloten. In verband hiermee kan de beantwoording van uw vragen enige vertraging oplopen. Vanaf maandag 2 januari is het Bondsbureau op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.

---

Halve Finale NK Schaken 2006 in Hilversum

De Halve Finales om het Nederlands Kampioenschap worden in de volgende drie weekends gespeeld:
11 en 12 februari, 18 en 19 maart, 8 en 9 april. De Halve finales bestaand uit de volgende onderdelen:

* Halve Finale NK Algemeen: 32 spelers, drie weekenden.
* Halve Finale NK Vrouwen: 16 speelsters, twee weekenden (maart en april).

* Halve Finale NK A-meisjes: ca. 8 speelsters, weekend van 18 en 19 maart.

In alle drie categorieën wordt via de knock-out formule gestreden om vier finaleplaatsen.
De wedstrijd worden gespeeld in het Gemeentehuis van Hilversum.

Uitgebreide informatie en de mogelijkheid tot inschrijven zijn te vinden op de site van de Halve Finales.

---

Promovendi Meesterklasse A Jeugdclubcompetitie bekend

In de vier poules van de Promotieklasse A van de Jeugdclubcompetitie zijn zaterdag 10 december de beslissingen gevallen. De slotronden waren tot op de laatste dag spannend. In poule Midden Zuid was zelfs de allerlaatste partij nog bepalend voor het kampioenschap. De nummers
1 en 2, DJC en Baarn, speelde tegen elkaar. Uiteindelijk werd het 2-2, waardoor DJC met 1 bordpunt meer het kampioenschap opeiste in deze poule.

In poule Noord Oost speelde Amersfoort in de slotronde tegen Haren. Amersfoort won met 2½ - 1½ waarmee het kampioenschap binnen was. Pallas eindigde als tweede, Haren als derde. In poule Zuid West ging de strijd tussen Spijkenisse 1 en Messemaker. In de ochtendwedstrijd won Spijkenisse met 2½ -1½ van de club uit Gouda en haalde daarmee het kampioenschap binnen. In poule Noord West waren de teams van Schaakmat/Winterkoning uit Noord Scharwoude oppermachtig. Zij eindigden op de eerste en tweede plaats.

Er werd ook volop gestreden om de veertien degradatieplaatsen te ontlopen. In Zuid West sprong Bobby Fischer 2 op de slotdag door twee overwinningen van de laatste plaats naar plaats vier en handhaafde zich. In Noord West wisten Almere en Woerden zich ternauwernood te handhaven door respectievelijk een overwinning op Zukertort 3 en een gelijkspel tegen Schaakmat 2. In Noord Oost ontsnapte Assen met een gelijkspel tegen hekkensluiter Grijpskerk. In Midden Zuid stelde SMB orde op zaken door HMC Calder 3 met 4-0 terug te wijzen.