Politie Gelderland-Zuid

30 dagen fietsverlichtingscontroles

Maas en Waal 15-12-2005 - (08)

In het gebied van het team Maas en Waal heeft de politie de afgelopen maand intensief gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Dit in aansluiting op de landelijke publiekscampagne 'Licht aan, daar kan je mee thuiskomen'. Vooral in de vroege ochtenduren is gecontroleerd, bijvoorbeeld langs schoolgaande routes in Wamel, Dreumel, Beneden-Leeuwen, Beneden-Leeuwen en Druten. Tot nu toe zijn 125 bekeuringen uitgereikt.

Onder de personen die een bekeuring kregen waren 65 jongens en meisjes jonger dan 16 jaar. De politie houdt deze controles omdat nog steeds fietsers zonder verlichting rijden. Hierdoor ontstaan regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties. Juist als fietser is het belangrijk om te zorgen voor een goede zichtbaarheid. Wanneer een automobilist een fietser te laat opmerkt kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn. Daarom zal de politie ook de komende weken deze controles uitvoeren, zeker tot en met januari.

Het stemt de politie tot tevredenheid dat tijdens controles het merendeel van de gecontroleerde fietsers wel verlichting voert.