Hoofdbedrijfschap Detailhandel onderzoekt lokale regelgeving

Hoofdbedrijfschap detailhandel

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) is samen met Q&A, Research & Consultancy een onderzoek gestart naar de ervaringen van detaillisten met betrekking tot lokale regelgeving. Dit onderzoek loopt geheel via internet. De vragenlijst is in te vullen op de site van het HBD: www.hbd.nl/barometer.

In de vragenlijst komen onder andere aspecten aan de orde als lokaal detailhandelsbeleid, het bestemmingsplan, zondagopenstelling, parkeerproblematiek, etc. Met het onderzoek wil het HBD inzicht krijgen in de knelpunten die ondernemers signaleren. De resultaten worden door het HBD op diverse manieren gebruikt. Zo kunnen HBD-adviseurs die winkeliersverenigingen ondersteunen in de contacten met de gemeenten goed gebruik maken van de verworven inzichten. Daarnaast brengt het HBD de gesignaleerde knelpunten onder de aandacht van andere belangenbehartigers.

Deelname aan het onderzoek staat open voor iedereen die werkzaam is in de detailhandel. Het invullen van de vragenlijst kost circa drie minuten. De resultaten van het onderzoek worden via e-mail teruggestuurd aan de deelnemers aan het onderzoek.

HBD RetailBarometer
Het HBD is van plan om iedere twee maanden een nieuw onderzoek te starten over één van de onderwerpen waar het HBD zich mee bezighoudt, zoals Ruimtelijke Ordening, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Criminaliteit, ICT & Betalingsverkeer. De onderzoeken worden gehouden onder de naam HBD RetailBarometer. Op deze manier wil het HBD ondernemers actief betrekken bij het signaleren en inzichtelijk maken van knelpunten in de detailhandel.


Noot voor de redactie/