Persberichten Politie Brabant-Noord donderdag 15/12

's-Hertogenbosch 15-12-2005

DRUGDEALERS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn op de Zuid-Willemsvaart in s-Hertogenbosch twee Rotterdammers van 21-en 22 jaar aangehouden voor het dealen van harddrugs. Agenten zagen dat het tweetal drugs verkocht aan verslaafden en grepen in. In de auto van de verdachten werden o.a. 12 bolletjes cocaïne, 7 bolletjes heroïne en 12 gripzakjes met vermoedelijk drugs aangetroffen en inbeslaggenomen. Verder werd een bedrag van 260 euro aan handelsgeld inbeslaggenomen. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.

MAN BEDREIGT EX-VROUW

s-Hertogenbosch Woensdag is een 45-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch in zijn woning aan de Koestraat aangehouden voor bedreiging van zijn 36-jarige ex-vrouw. De man wordt ervan verdacht zijn ex in haar woning elders in s-Hertogenbosch regelmatig met de dood te hebben bedreigd. Verder drong de man regelmatig de woning binnen met een sleutel die jij nog in zijn bezit had. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR OPLICHTING

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 16-jarige Bosschenaar op het Rivierenplein in s-Hertogenbosch aangehouden voor oplichting. De jongen wordt ervan verdacht als werknemer van een supermarkt al ingeleverde statiegeldkratten opnieuw in te leveren en de emballagebonnen te innen. De jongen had voorzover nu bekend de supermarkt waar hij werkte voor 40 euro opgelicht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

GROTE HOEVEELHEID HARDDRUGS AANGETROFFEN

Drunen/Sint Michielsgestel De politie heeft woensdag 77 gram cocaïne en 5 gram softdrugs aangetroffen in Sint Michielsgestel en Drunen. In verband hiermee zijn drie mannen aangehouden. De politie controleerde op de Bosscheweg in Sint Michielsgestel een auto met een 27-jarige Vlijmenaar en een 28-jarige man uit Drunen. In de auto troffen agenten 24 gram cocaïne en 5 gram softdrugs aan. De twee zijn daarop aangehouden. De politie wilde een onderzoek instellen in de woning van één van de verdachten aan het Engelandplein in Drunen, daar was echter niemand thuis. Terwijl de politie post vatte kwam er woensdagavond een auto de straat ingereden waarvan de bestuurder nogal belangstelling had voor het pand. Bij controle van de 25-jarige bestuurder uit Drunen is in eerste instantie ruim 3 gram cocaïne aangetroffen. Bij fouillering van de man werd er in zijn kleding nog eens een 50 gram cocaïne aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten. Bij een onderzoek in de woning van de 27-jarige Vlijmenaar aan de Groen van Prinstererlaan in Vlijmen is een hennepkwekerij met 298 hennepplanten aangetroffen, de stroom werd illegaal afgetapt.. Bij nader onderzoek in de woning van de 28-jarige man uit Drunen zijn nog twee honderdduizendklappers en een zakje met vermoedelijk cocaïne. Alle verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld.

WINKELDIEVEGGE MET GEPREPAREERDE JAS

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 35-jarige Georgische bij een drogisterij aan de Hooge Steenweg betrapt op diefstal van een achttal tubes tandenpasta. De vrouw droeg een jas, waarvan de zakken waren geprepareerd. Zij is aangehouden en ingesloten.

GROTE HOEVEELHEID VUURWERK AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch Woensdagavond is in een woning aan de Zesde Haren in s-Hertogenbosch een aanzienlijke hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. In de woonkamer troffen de agenten 16 rollen Chinese honderdduizendklappers aan. De 55-jarige bewoner is in verband hiermee aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Man moet nog boete betalen

Oss De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 45-jarige Ossenaar op de Oude Molenstraat in zijn woonplaats aangehouden. Controle wees uit dat de man nog 305 moest betalen. Hij kon dat op dat moment niet en werd daarom aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig. Hij is met handboeien om overgebracht naar het bureau.

HUISELIJK GEWELD

Veghel Een 27-jarige inwoner van Houten is woensdagavond aangehouden in een woning in Veghel. Hij wordt er van verdacht zijn 33-jarige schoonzus, inwoonster van Veghel, verschillende malen op hoofd en armen geslagen te hebben. De man had tevens zijn 24-jarige broer, eveneens inwoner van Veghel, aangevallen toen hij tussen de verdachte en de vrouw kwam. Ook vernielde de man in de woning van de vrouw een kast. Zowel de 24-jarige broer als de 33-jarige vrouw moesten naar het ziekenhuis voor onderzoek. De verdachte is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss- Een 25-jarige bromfietser uit Oss is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op het rijden onder invloed op de Berghemseweg in Oss. De man had bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

AUTO IN DE BRAND DOOR FLITSPAAL

Erp- De auto van een 55-jarige inwoner van Erp is in de nacht van woensdag op donderdag aan de Molentiend in zijn woonplaats in de brand gevlogen. Onbekenden hadden getracht de flitspaal waar de auto bij geparkeerd stond in de brand te steken met een autoband. De band viel echter van de flitspaal af en kwam bij de auto van de man uit Erp terecht. De auto en flitspaal raakten beschadigd. De brandweer bluste de brand.

VUURWERK IN DE AUTO

Sint Oedenrode- De politie heeft woensdagavond een 26-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Schijndelseweg in Sint Oedenrode. De man bleek in zijn auto ongeveer 50 kilogram illegaal vuurwerk te vervoeren. Later werd ook in de woning van de verdachte een kleine hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. De verdachte is inverzekeringgesteld en het vuurwerk is inbeslaggenomen.

QUADRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

Rosmalen Donderdagmorgen is een 16-jarige quadrijder uit Rosmalen op de Kruisstraat in zijn woonplaats de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen een geparkeerde auto gereden. De jongen is met heupletsel per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

GEZOCHTE MAN AANGEHOUDEN

Cuijk Donderdagmiddag is een 33-jarige man in zijn woning aan de Valuwe in Cuijk aangehouden omdat hij nog een straf van zes dagen uit moet zitten.

GEZOCHTE VROUW AANGEHOUDEN

Cuijk Donderdagmiddag is een 21-jarige vrouw in haar woning aan de Sleedoorn in Cuijk aangehouden omdat zij nog een en straf van 32 dagen uit moet zitten.