Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek IDC: bedrijven wereldwijd stappen massaal over op convergente netwerken in 2008

Amsterdam, 15 december 2005 - Bijna driekwart van de wereldwijde bedrijven in de grootzakelijke markt verwacht voor het einde van 2008 over te stappen op een volledig convergent netwerk. Dit blijkt uit een onderzoek van IDC, in opdracht van BT en Cisco. Inmiddels heeft al 28 procent van de grote organisaties in Europa en de Verenigde Staten convergente technologieën in gebruik genomen. Dit percentage zal volgens verwachting in de komende 3 jaar oplopen tot 74%.

Voor 39% van de bedrijven is de aanleiding voor de overstap naar Internet Protocol-gebaseerde netwerken kostenbesparing op het gebied van spraak. 29% van de bedrijven stapt over in verband met de aflopende levensduur voor support van PBX-netwerken (29%). Ook verbetering van de productiviteit door een toename in flexibiliteit en verbetering van de bedrijfsprocessen worden als reden voor migratie aangewezen. Het voordeel van een convergente netwerken hangt voor bedrijven samen met kostenbesparing (73%), efficiënter netwerkmanagement (20%) en verbeterde functionaliteiten (37%).

Uit het onderzoek blijkt dat er een tekort is aan kennis binnen de grootzakelijke markt. Slechts 50% van de ondervraagde bedrijven zegt voldoende kennis te hebben van convergente netwerken om een keuze te kunnen maken over een eventuele migratie.

Het onderzoek 'Voice and Data Convergence hits the mainstream: why Enterprises are migrating their networks quickly' is uitgevoerd onder bedrijven in negen landen: Spanje, Duitsland, België, Nederland, Ierland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. In totaal is het onderzoek uitgevoerd onder 440 respondenten.

Over IDC

IDC is één van´s werelds meest gerenommeerde marktanalyse- en adviesbureaus op het gebied van informatietechnologie en telecommunicatie. IDC analyseert en voorspelt technologische trends, op basis waarvan haar klanten gefundeerde strategische beslissingen kunnen nemen voor hun marketing- en bedrijfsstrategie. Meer dan 700 IDC analisten in 43 landen verzorgen lokale en internationale expertise en inzicht in de verschillende technologiemarkten. Al 40 jaar vertrouwen directeuren en IT managers op deze kennis van IDC om keuzes te maken die bijdragen aan het succes van hun organisatie. IDC is een onderdeel van IDG, gespecialiseerd in technologie media, onderzoek en evenementen.

Over BT
BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met drie divisies: BT Retail, BT Wholesale en BT Global Services. Vanaf januari 2006 wordt een vierde divisie actief: Openreach. Bezoek

Ingezonden persbericht