Gemeente Assen


Stadsgids-nieuwe-stijl voor Assen

ASSEN, 15 december 2005

De nieuwe Stadsgids van de gemeente Assen is aanzienlijk uitgebreid, terwijl ook het gebruikersgemak aanzienlijk is toegenomen. Voor het eerst is een lokale telefoongids toegevoegd. Verder is gekozen voor een gemakkelijk hanteerbaar formaat en een eenvoudige, overzichtelijke indeling. De Stadsgids 2006 valt nog voor het nieuwe jaar bij elk huishouden in Assen op de mat.

De nieuwe gids brengt voor het eerst lokale informatie over gemeenten, instellingen, particulieren en bedrijven bij elkaar en bestaat uit twee delen met elk een eigen voorkant. Aan de ene kant bevindt zich de Stadsgids, aan de andere het telefoonboek.

Het deel Stadsgids bevat als vanouds informatie over het bestuur van de gemeente, de gemeentelijke organisatie en gemeentelijke producten en diensten. Daarnaast bevat dit deel een handige wegwijzer met informatie over onderwerpen als cultuur en vrije tijd, dienstverlening, dieren, huisvesting, medisch, milieu, onderwijs, religie, sport, vervoer en zorg. Uiteraard zijn ook het verenigingsleven en de maatschappelijke organisaties hierin opgenomen. Omdat 2006 in Assen is uitgeroepen tot Sportjaar is 'sport' ook het centrale thema.

In het telefoongidsgedeelte staan alle particulieren, bedrijven en instellingen binnen de gemeente alfabetisch vermeld. De pagina's onderscheiden zich van de gemeentelijke informatie door een oranje kleur. In andere plaatsen waar de gemeentegids al eerder werd gecombineerd met een telefoongids, blijkt de gids in populariteit de tweede, direct na de Telefoongids van de KPN.

De Stadsgids wordt wèl bezorgd bij adressen met een 'Nee/Ja'-sticker, maar niet bij huishoudens die een 'Nee/Nee'-sticker op hun brievenbus hebben.

Mensen die geen stadsgids hebben ontvangen, kunnen hem opvragen bij het stadhuis, telefoon 366911.