Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 15 december

BERGEN OP ZOOM, 15 december 2005

Politie onderzoekt inbraak in school

OSSENDRECHT: Onbekenden braken in de nacht van woensdag 14 december op donderdag 15 december in in een schoolgebouw aan de Onze Lieve Vrouwen ter Duinlaan. Er is een ruit vernield en men heeft een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Man raakt ernstig gewond bij verkeersongeval

OUDENBOSCH: Op woensdagavond 23.30 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval aan de Bornhemweg. Een 19-jarige automobilist uit Klundert reed over de Bornhemweg in de richting van de Drimmelaarstraat. Op een gegeven moment wilde de bestuurder de auto corrigeren en kwam hierdoor op de linker weghelft terecht. Hier reed een 55-jarige man uit Rotterdam. Er ontstond een aanrijding tussen de autos. Hierbij raakte de Rotterdammer bekneld in zijn auto. Hij is door de brandweer bevrijd en met meerdere botbreuken per ambulance overgebracht naar het UZA in Antwerpen. Hij is geopereerd en verkeerde vannacht in kritieke toestand.

Autodiefstal

SINT WILLEBRORD: In de nacht van woensdag 14 december op donderdag 15 december is er vanaf een oprit aan de Irenestraat een auto gestolen. Het gaat om een zilvergrijze Mercedes-Benz met kenteken 10-FB-DR. De auto heeft blauwe kentekenplaten en is in gebruik als taxi. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 14 december tussen 14.00 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole aan de Van Beethovenlaan. 763 voertuigen passeerden de controle. Hiervan waren er 149 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 50 km/u.

Politie houdt drie mannen aan voor bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagmiddag 14 december een auto staande op de Kalsdonksestraat voor een verkeerscontrole. Bij het openen van het portier rook de politie een henneplucht en besloot de auto te doorzoeken. Hierbij is 16 gram hennep en 5 gram hasj aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachten, een 28-jarige man en twee 23-jarige mannen uit Frankrijk zijn verhoord. Ze zijn met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 14 december is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Ettenseweg. Onbekenden vernielden een ruit en doorzochten het pand. Er is niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Bestuurder onder invloed geeft valse naam op

ROOSENDAAL: De politie zag op donderdag 15 september op de Brugstraat een auto met hoge snelheid voorbij rijden in de richting van de Hoogstraat. De politie volgde de auto en zag deze even later staan aan de Roomenstraat. Bij het aanspreken van de bestuurder rook de politie een alcohollucht. De politie nam hem een blaastest af, waaruit bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. Toen de bestuurder hoorde dat hij was aangehouden ging hij er te voet vandoor. De politie hield hem na een korte achtervolging alsnog aan. De verdachte had geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij zich en gaf een valse naam op. De politie nam hem op het politiebureau een ademanalyse af. De uitslag hiervan bedroeg 480 ug/l. De politie verhoorde de man en sloot hem, na zijn werkelijke gegevens te hebben achterhaald, in.

Politie neemt aangifte op van inbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag 14 december op donderdag 15 december is er ingebroken in een bedrijf aan de Nucleonweg. De daders vernielden een raam en namen een laptop weg van een tafel nabij het raam. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Auteur: Inge Rijgersberg