Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/12)

OOSTERHOUT NB, 15 december 2005

Politie rolt hennepkwekerij op

RAAMSDONKSVEER: De politie trof op woensdagavond 14 december in een woning aan de Pieter Breughelstraat een hennepkwekerij aan. De plantage had een oppervlakte van ongeveer 2,80 m x 4,80 m en bestond uit 187 planten. Metingen van het elektriciteitsbedrijf gaven een extreem hoog stroomverbruik aan. Toen agenten polshoogte namen, roken zij in de directe omgeving van de woning een sterke hennepgeur en hoorden het gezoem van de afzuiging. Dit was de reden om de woning te betreden. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. De politie arresteerde donderdag 15 december de bewoner, een 26-jarige man uit Raamsdonksveer. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Eenzame kerst

GEERTRUIDENBERG: Politieagenten arresteerden woensdagmiddag 14 december een 42-jarige man uit Geertruidenberg. De man werd gezocht vanwege een openstaand vonnis van de rechter. De man werd opgepakt en ingesloten. Hij moet 59 dagen gevangenisstraf uit zitten. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Agenten in opleiding houden verkeerscontrole

GIESSEN: Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg-Oost hebben politiemensen van het team Altena woensdag 14 december in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven. De agenten zijn momenteel in opleiding bij het team Altena. Drie automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen, één automobilist werd bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor rijden over een doorgetrokken streep (2), niet kunnen tonen van een kentekenbewijs (5), onjuiste markering achter een uitstekende lading (1), onjuist beladen van een aanhangwagen (1) en rijden met een onleesbare kentekenplaat (1).

Politie onderzoek naar inbraken in de regio

De politie nam aangiften op, stelde buurtonderzoeken in en liet de technische recherche achtergebleven dadersporen veilig stellen bij recente inbraken. Hieronder volgt een overzicht:

WAALWIJK: Op woensdag 14 december is er ingebroken in een woning aan de Talmastraat. Dat gebeurde tussen 14.00 uur en 23.25 uur. De dader brak met een breekvoorwerp een bovenlicht aan de achterzijde van de woning open. De inbreker ging er vandoor met twee kerst cadeaus die in de serre klaar lagen voor de komende feestdagen.

SPRANG-CAPELLE: Autodieven braken in bij een garagebedrijf Nies van der Schansstraat. De daders vernielden eerst het toegangshek om op het bedrijfsterrein te komen en daarna een ruit om het bedrijfspand te betreden. Ze gingen er vandoor met een personenauto van het merk Audi, type A6, kleur blauw. Het kenteken luidt: 62-JG-BF. De gestolen auto staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

WAALWIJK: Op drie verschillende plaatsen probeerden inbrekers een woning binnen te dringen aan de Diepenbrocksingel. Uiteindelijk is het gelukt via een zijraam aan de voorzijde. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een fotocamera en een geldbedrag werd buitgemaakt. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen woensdag 14 december 17.35 uur en donderdag 15 december uur 07.25 uur.

WAALWIJK: Een fotocamera en cosmetica-artikelen zijn buitgemaakt bij een woninginbraak aan Doctor Schaepmanlaan. De bewoners waren tijdens de inbraak niet thuis. Het misdrijf vond plaats tussen woensdag 14 december 20.15 uur en donderdag 15 december 09.30 uur.

GENDEREN: In de nacht van woensdag 14 december op donderdag 15 december is tussen 01.00 uur en 04.05 uur ingebroken in een woning in de Hoefstraat. De inbreker of inbrekers gingen er vandoor toen de bewoners van het pand wakker werden, maar maakten toch nog behoorlijk wat buit. Ze gingen er onder andere vandoor met twee fototoestellen, geld en de auto van de benadeelden. Het betreft een zwarte Audi A6 Avant, voorzien van het kenteken 46-RT-PX. De inbreker of inbrekers waren de woning binnengekomen door een raam aan de voorzijde van het pand te forceren.

Bekeuringen tijdens verlichtingscontroles

OOSTERHOUT: Donderdagochtend 15 december besteedde de Oosterhoutse politie speciaal aandacht aan de verlichting van fietsers in het verkeer. De politie let deze week streng op het voeren van verlichting in het verkeer. Verspreid over de gehele gemeente Oosterhout gingen 52 overtreders op de bon. Degenen die geen voor- óf achterlicht hadden kregen een bekeuring van 15,-. Als allebei de lampjes niet werkten, bedroeg de boete 25,-

DRONGELEN / WAARDHUIZEN: Op de kruisstraat in Drongen en de Waardhuizen in Waardhuizen schreven controlerende politieagenten acht bekeuringen uit voor het niet voeren van verlichting in het verkeer. De overige weggebruikers hebben er belang bij dat fietsers goed zichtbaar aan het verkeer deelnemen. Hierdoor kunnen
verkeersongevallen voorkomen worden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer