Vluchtelingenwerk Nederland

15-12-2005

Nieuwe bestuurders bij VluchtelingenWerk Nederland

Het bestuur van VluchtelingenWerk Nederland is met twee nieuwe leden uitgebreid: Lydië Donner-Vorísková en Pauline van der Meer Mohr. Eerder dit jaar verving Jan van Zijl vertrekkend bestuurslid Sepideh Datoobar. Het bestuur bestaat nu uit zeven leden en is daarmee compleet.

Lydië Donner-Vorísková werkte na haar studie bedrijfskunde in het bedrijfsleven en bij diverse ministeries. Als bestuurder was zij onder meer actief bij een lokale stichting VluchtelingenWerk en bij de stichting Vluchteling. Lydië Donner-Vorísková is ook bestuurslid van een advocaten- en notarissenkantoor, waar zij de portefeuille bedrijfsvoering heeft.

Pauline van der Meer Mohr heeft Nederlands, Engels en Europees recht gestudeerd. Ook rondde zij de basisopleiding advocatuur af. Zij werkte onder meer bij Shell en de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Momenteel is zijn internationaal directeur human resources bij TNT. Zij is onder andere lid van het Adviescollege EZ inzake Nieuw Ondernemerschap en lid van de Raad van Toezicht van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Jan van Zijl heeft veel ervaring in met name publieke functies. Zo was hij voor de PvdA meer dan tien jaar lid van de Tweede Kamer en vijf jaar beleidsmedewerker bij het Europees Parlement. Hij is voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen en voorzitter van de stichting Emplooi. Ook is hij lid van het College van Toezicht van de Universiteit van Tilburg.

De vereniging VluchtelingenWerk Nederland bestaat uit 350 lokale stichtingen. Hier werken in totaal zo'n 580 betaalde krachten en circa 9.000 vrijwilligers.