Provincie Utrecht

Provinciale Milieuprijs 2005 voor GREENlease van Terberg Leasing

15-12-2005 -

De provinciale Milieuprijs is gewonnen door GREENlease, van Terberg Leasing uit Utrecht. GREENlease scoort met name vanwege een compleet programma: een bewust aanbod van uitsluitend lease-auto's met A,B of C energielabel, een verplichte cursus Het Nieuwe Rijden voor de toekomstige gebruiker met als gevolg brandstofbesparing maar ook minder slijtage aan banden e.d. en minder ongelukken door een betere rijstijl, de mogelijkheid tot het leasen van fietsen voor bedrijven inclusief een reparatieservice, een vergaderfaciliteit op het terrein van Terberg om onnodige kilometers te voorkomen en ten slotte een compensatie van de CO2 uitstoot voor alle gereden kilometers van de lease-auto's. Op 15 december is de provinciale Milieuprijs 2005 van 4.500 euro uitgereikt door gedeputeerde Milieu, J. Binnekamp. Tevens kreeg GREENlease de Prijs van de stad Utrecht (2.500 euro) uitgereikt door wethouder Y. van den Bergh.

Tweede prijs
De tweede prijs (700 euro) is gewonnen door SC Johnson Europlant uit Mijdrecht. SC Johnson is een bedrijf waar per jaar circa 25 miljoen spuitbussen worden afgevuld. Johnson stelt elke vijf jaar een Milieuplan op met daarin een groot aantal harde doelen op het gebied van afval- en energiebesparing. In het bedrijf in Mijdrecht wordt maximale aandacht besteed aan het voorkomen en scheiden van afvalproducten en het beperken van productie overschotten. Bij alle maatregelen worden ook de werknemers betrokken. Johnson gaat met haar Milieuplan verder waar andere bedrijven stoppen. Op dit moment zet Johnson alles op alles op een 3 Megawatt windmolen op haar terrein geplaatst te krijgen om zelf energie op te wekken.

Derde prijs ex equo
De derde prijs kent twee winnaars: Van Ruinemans Aquarium uit Montfoort en FAIR21 uit Utrecht.
Ruinemans Aquarium, de grootste kweker van tropische vissen in Europa, heeft bij de nieuwbouw een fantastisch resultaat gehaald op het gebied van energie (gas) besparing, waarbij het jaarlijkse verbruik terugliep van 170.000 m3 gas naar 90.000 m3 gas. FAIR21 is een websitewinkel die zich vooral richt op een jong publiek. Per product treft de klant alle informatie over het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen en over de arbeidsomstandigheden waaronder het product gemaakt wordt.

Provinciale Milieuprijs 2005
Sinds 1994 stelt de provincie Utrecht elk jaar een geldbedrag beschikbaar voor bedrijven of instellingen binnen de provincie Utrecht die naast hun bedrijfsvoering milieuwinst boeken en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Dat kan op verschillende gebieden: afvalvermindering, energie- en/of waterbesparing, milieuvriendelijke methodes in de landbouw, etc.. De provincie Utrecht wil met deze prijs bijzondere milieuprestaties bij bedrijven stimuleren en bekendheid geven. De geldprijzen moeten worden besteed aan nieuwe milieu-investeringen.

Meer informatie: Evelien ten Bosch, telefoon 24 34

Laatst gewijzigd op 15-12-2005. Paginabeheer: Evelien ten Bosch