Koninklijke ten cate

Ten Cate rondt acquisitie Polyfelt en verkoop Permess en Multistiq af

ALMELO, The Netherlands, December 15 /PRNewswire/ --
Volgend op eerdere berichtgeving deelt Koninklijke Ten Cate mede dat het acquisitie-proces van Polyfelt formeel is afgerond. Daarmee is de overname een feit. De goedkeuringen van de mededingingsautoriteiten zijn verkregen. Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van EUR 70 miljoen. Dit bedrag is uit de lopende kredietfaciliteiten gefinancierd.

Ten Cate neemt samen met Polyfelt een leidende positie in op de wereldmarkt voor geosynthetics. In 2005 heeft Ten Cate in deze markt vooral in de Verenigde Staten een belangrijke groei doorgemaakt. Wereldwijd is dit een groeimarkt, met name op het gebied van waterbeheer en milieu. Door deze acquisitie kan Ten Cate wereldwijd een breed assortiment producten aanbieden met hoogwaardige technische ondersteuning. Polyfelt beschikt over een goed gespreid verkoop- en distributienetwerk in Midden- en Oost-Europa en Azië, waar de beide organisaties elkaar goed aanvullen.

Tevens wordt medegedeeld dat de gecombineerde verkoop van de bedrijven Ten Cate Permess en Multistiq is afgerond. Ten Cate Permess produceert interlinings voor dames- en herenmode en zet haar producten vooral af in Europa en Azië. Multistiq produceert voornamelijk zelfklevende en thermisch klevende basismaterialen voor labels en etiketten, en levert onder andere aan gespecialiseerde producenten van etiketten en labels. De bedrijven zijn goed gepositioneerd om zich zelfstandig verder te ontwikkelen in hun specialistische nichemarkten.

Beide transacties ondersteunen de buy & build-strategie, die is gericht op versterking van de strategische basis en de acquisitie van bedrijven binnen de vijf strategische groeikernen: beschermende weefsels, aerospace-composieten, antiballistische materialen, kunstgras en geosynthetics.

www.tencate.com