Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 december 2005

Vernieuwd cursusaanbod voor werknemers Bouw-CAO

Twee keer per jaar publiceert het Scholingsfonds een cd-rom met (vaktechnische) cursussen voor werknemers in de CAO voor het Bouwbedrijf. Begin januari ontvangen 12.000 werkgevers die de CAO voor het Bouwbedrijf toepassen de catalogus 'Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf, versie 5.1 - januari 2006'. In deze zgn. 35b-catalogus staan 1.100 cursussen van opleiders die zijn erkend door het Scholingsfonds, en waarvoor de vergoedingsregeling geldt. De catalogus is voor werkgevers een praktisch naslagwerk bij het maken van een scholingsplan.

Werkgevers en werknemers kunnen het aanbod (ook) raadplegen op www.scholingsfonds.nl. De inhoud van de nieuwe catalogus is geldig van 1 januari 2006 - 1 juli 2006 en vervangt de editie van juli 2005.

Lijst van erkende opleidingsinstituten gecorrigeerd Het bestand van erkende opleiders in de juli-editie is gecorrigeerd. In de versie 5.1 - januari 2006 staan 90 erkende opleiders. De opleiders ASMU, OS+T en Railinfra Opleidingen bieden vanaf 1 januari geen cursussen meer aan. Cursussen van deze opleiders worden per die datum niet meer vergoed.

Vergoedingsregeling wijzigt per 1 juli 2006
Werkgevers ontvangen vaste bijdragen voor verlet-, reis- en cursuskosten wanneer werknemers in de Bouw-CAO cursussen hebben gevolgd uit de 35b-catalogus. De vergoedingsregeling van het Scholingsfonds wijzigt per 1 juli 2006. Vanaf die datum vervalt de vergoedingsregeling voor bepaalde cursussen in het thema 'Arbeidsomstandigheden, Veiligheid en Gezondheid'. Er worden geen bijdragen meer verstrekt voor verlet-, reis- en cursuskosten die verband houden met cursussen op het terrein van: Arbo; Bedrijfshulpverlening; EHBO; VCA; Toolboxmeeting; Veilig werken aan/langs de weg; Werken op hoogte en Veilig en gezond werken/ergonomisch werken.

In de catalogus 'Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf, versie 5.1 - januari 2006 (die geldig is tot en met 30 juni 2006) worden deze cursussen nog wel aangeboden.

Informatie?
Informatie over de gewijzigde vergoedingsregeling staat op www.scholingsfonds.nl.

Met vriendelijke groet,
Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf

Mark Severs
Telefoonnummer: 020 - 583 3077