Ingezonden persbericht


Persbericht

Seminar Ontologie voor managers bij Salience B.V.

Kennismodellen gebruiken voor intelligente informatie-ontsluiting

Nieuwegein, 21 oktober 2004 - Ondanks recente verbeteringen aan search engines en informatiemanagement systemen mislukt het zoeken naar bedrijfsinformatie in de helft van alle gevallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Delphi Group. Zoeken is moeilijk en tijdrovend, resultaten laten te wensen over. "Slechte classificatie van content kost een organisatie met 10.000 gebruikers 10 miljoen dollar per jaar", aldus Delphi. Intelligente informatie-ontsluiting - als uitbreiding op search engines - biedt uitkomst. Met zoeken naar kernbegrippen en dwarsverbanden kunnen bronnen preciezer worden ontsloten. Het seminar Ontologie voor managers van Salience B.V. bespreekt de mogelijkheden van intelligent zoeken en de voordelen van deze techniek voor bedrijfsprocessen.

Centraal in het eendaagse seminar Ontologie voor managers staan intelligente methoden voor ontsluiting van informatie; in het bijzonder ontologieën. Docent Bas van Bakel laat aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden zien hoe toepassing van domeinkennis kan bijdragen tot een belangrijke verbetering van informatiemanagement. Onderwerpen als ontologieën, metadata, semantisch web, thesauri en taxonomieën worden besproken en met elkaar vergeleken. Concrete praktijkcases illustreren hoe intelligent informatiemanagement werkt in de praktijk, en welke voordelen ermee zijn te behalen.

Doel van het seminar
Deelnemers krijgen inzicht in de impact van ontologieën op informatiemanagement en de verbeteringen en besparingen die met behulp van deze techniek kunnen worden gerealiseerd. Ze kunnen een afgewogen oordeel vormen over de meerwaarde van intelligent informatiemanagement binnen de eigen organisatie. Tevens weten ze wat er komt kijken bij de invoering en het gebruik van ontologieën binnen hun organisatie.

Ontologie voor managers is gericht op managers en projectleiders die te maken hebben met de aspecten en beslissingsprocessen omtrent informatiehuishouding en -uitwisseling. Daarnaast is het ook uitstekend geschikt voor managers van de afdelingen informatiemanagement, documentatie, Internet/Intranet, systeemontwikkeling en ICT.

Datum: 15 december 2005
Seminar: Ontologie voor managers
Docent: Dr. Bas van Bakel
Plaats: Utrecht / Nieuwegein
Informatie: info@salience.nl of tel.: 030-6056675 Verdere informatie / aanmelden: www.salience.nl

De kosten van dit eendaagse seminar bedragen 950,00 euro (excl. BTW) per persoon, inclusief lunch. Locatie is een hotel annex conferentieoord in de omgeving van Utrecht. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Salience B.V. - Coltbaan 27b - 3439 NG Nieuwegein - Tel: 030 6056675 Fax: 030 6056324 - E-mail: info@salience.nl - Internet: www.salience.nl

Over Salience
Salience uit Nieuwegein is in Nederland hét toonaangevende expertisecentrum op het gebied van de toepassing van XML. Het bedrijf helpt organisaties zoveel mogelijk rendement te behalen uit informatie. Hiertoe analyseert Salience informatiestromen en -structuren, adviseert het organisaties over efficiënte inrichting daarvan en implementeert het de aangedragen oplossingen. Daarnaast organiseert het bedrijf regelmatig cursussen gericht op informatiemanagement en diverse XML-toepassingen. Concrete toepassingsgebieden waarop Salience de afgelopen jaren actief is geweest, zijn onder meer: data/tekst-integratie, content management, e-learning en e-publishing. Het bedrijf mag onder andere de NS, Philips, Robeco, ABN AMRO, Technische Universiteit Delft en Shell tot het klantenbestand rekenen. Zie