Provincie Zuid-Holland

Inloopbijeenkomst Noordelijke Randweg (N 440), Wittenburgerweg -- TNO-terrein

Op donderdag 15 december organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopbijeenkomst over de verbreding van de Noordelijke Randweg, voor het gedeelte tussen de Wittenburgerweg in Wassenaar en het TNO-terrein in Den Haag. De bijeenkomst vindt plaats tussen 16.00 uur en 18.00 uur en tussen 19.00 uur en 21.00 uur in het Informatiecentrum van de Noordelijke Randweg / Hubertustunnel, Oude Waalsdorperweg 25 (t.o. TNO-terrein) in Den Haag. Belangstellenden kunnen zich laten informeren over de komende werkzaamheden en er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de aanwezige medewerkers van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Wassenaar. De inloopbijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

De breedte van de bestaande weg wordt verdubbeld naar twee maal twee rijstroken Dit deel van de weg, tussen het TNO-terrein en de Wittenburgerweg, is het gedeelte van de Noordelijke Randweg dat door de provincie Zuid-Holland wordt aangelegd wordt ook wel Landscheidingsweg genoemd. Het maakt straks in de vernieuwde vorm onderdeel uit van de Noordelijke Randweg. Deze Noordelijke Randweg Haagse regio vormt vanaf 2008 een nieuwe verbinding tussen de A4 (bij Leidschendam) en het Haagse centrum en Scheveningen. De realisatie van de weg is een gezamenlijk project van Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag die ieder een deel van de weg aanleggen. Het gedeelte tussen de A4 en de N44, inclusief de Sijtwendetunnel, is in 2003 opengesteld. Ook de kruising Wittenburgerweg in Wassenaar is sinds oktober 2005 officieel open, waardoor de werkzaamheden van Rijkswaterstaat gereed zijn.

Op dit moment zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het provinciale gedeelte, tussen de Wittenburgerweg en het TNO-terrein volop in gang. Naar verwachting zal begin 2006 gestart worden met de uitvoering van de werkzaamheden. Naast de verdubbeling van de bestaande weg en de aanleg van enkele nieuwe op- en afritten wordt ter hoogte van de Buurtweg in Wassenaar een viaduct voor fietsers, voetgangers en ruiters over de Noordelijke Randweg gebouwd om op een veilige manier Groenendaal en Duindigt te bereiken.

Voor belangstellenden is er het informatiecentrum Noordelijke Randweg / Hubertustunnel (elke dinsdag en woensdag van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend, bezoekadres: Oude Waalsdorperweg 25, Den Haag) en een website www.n14-norah.nl.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22