Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht

datum:
9 december 2005

nummer:

166

|                                                                              |
Burgemeester Van Doorne overhandigt E 65.000,- aan Pakistaanse ambassadeur

Op donderdag 15 december, om 13.00 uur, overhandigt burgemeester Van Doorne symbolisch een cheque ter waarde van E 65.000,- uit aan de ambassadeur van Pakistan, de heer Malik Afzhar Ellahi. De gemeenteraad besloot eerder dit bedrag te schenken aan de getroffenen van de aardbeving in Pakistan. Dit op initiatief van Groen Links raadslid de heer Van Mourik. Capelle wil meer voor de bevolking doen dan het geld op een girorekening te storten. Burgemeester Van Doorne heeft daarom contact opgenomen met de Pakistaanse ambassadeur. Onderzocht wordt op welke wijze en in welk gebied het bedrag zo effectief mogelijk kan worden ingezet.

Opvang van zwangere vrouwen
Op dit moment worden de mogelijkheden verkend om een centraal hospitaal inclusief magazijn en verpleeghuis nabij Muzaffarabad te vestigen voor de al in Pakistan aanwezige Nederlandse artsen. Duidelijk is dat dit mogelijk is binnen het budget van E 65.000,- en binnen het tijdsbestek van een maand. Het hospitaal zal zich in eerste instantie richten op de opvang van gewonden, slachtoffers met brandwonden en zwangere vrouwen. Op dit moment is namelijk de prognose dat 20.000 vrouwen deze winter gaan bevallen.

Oproep
Natuurlijk is E 65.000,- een druppel op de gloeiende plaat. De gemeente vindt het belangrijk dat het initiatief steun krijgt vanuit de Capelse gemeenschap. De gemeente gaat de komende tijd burgers en bedrijven stimuleren om geld te storten of het initiatief verder vorm te geven.
---